weby pro nejsevernější čechy

Majitelé bejzbolek, pozor na čtenáře Práva!

Nosíte čepici s kšiltem za volantem svého nového auta? Pokud ano, dejte si pozor na čtenáře serveru novinky.cz, mohou vás totiž kvůli tomu považovat za „mladé, nezkušené a nevyježděného“ řidiče a dělat vám na silnicích všelijaké levárny.

alt

 

Na serveru novinky.cz vyšel 30. března článek o „typickém postrachu silnic“. Podle Jindřicha Gintera, autora článku, je postrach silnic člověk do 24 let z Prahy, jenž vlastní silné dieselové vozidlo. Ve své xenofobní stati plné předsudků se opírá o bezcennou analýzu pojišťovny DIRECT, která tvrdí, že tito lidé způsobují velké množství dopravních nehod. Další pojišťovny souhlasně kývají a dodávají, že nejmenší počet naopak způsobují řidiči od 45 do 65 let. S čimž si dovolím nesouhlasit já, Matt Stone a Tray Parker! (viz odkaz na konci příspěvku.)

 

Ginter se chopil příležitosti a jal se mladé řidiče peskovat v článku založeném na těchto takříkajíc analýzách a dal mladým řidičům co proto. Nejhůře jsou na tom z jeho pohledu majitelé vozů Audi, BMW, Mazda, Mercedes a Volkswagen.

(Abych se přiznal, kdybych vlastnil jeden z vozů, o kterých je řeč, asi bych si tu frajerskou kšiltovku taky nasadil. Jsou to přecejen krásné stroje a řidič by měl odpovídat svým vlastním stylem.)

Na tom by nebylo nic zvláštního. Ať si Právo píše, o čem chce, koneckonců, Fukušima už pomalu dodoutnává a blonďatá Anička nezajímá už nikoho kromě podsaditých pijáků vín s Bleskem u ruky.

Vrcholem celé záležitosti bylo něco jiného. Reakce některých čtenářů v diskuzi by se dala považovat za menstruační Hlasovací soutěž o nejlepší komentář článku získal příspěvek: „On ten typický „pražák“ není postrachem jen za volantem!“ od člověka jménem Petr Novák z obce Kninice u Boskovic. Vážený pane Nováku, laskavě zujte holiny, seskočte z traktoru a vydělejte si peníze na vlastní dieslový automobil, možná se pak vaše pragofóbie začne projevovat trochu mírněji!

Korunu té frašce nasadil vesničan Libor Prokeš z Klimkovic: „Nejhorší kombinace je mladý, většinou nezkušený, nevyježděný řidič (mužského rodu)a výkonné, silné auto.
Ještě horší je varianta kdy takový řidič si na toto vozidlo nemusel nijak intenzivně šetřit. Případně mu na něj přispěli, nebo dokonce celé zaplatí starostliví rodiče. Podle toho se často k němu chová a podle toho volí způsob jízdy.
Kdysi se říkalo: „pozor na muže v klobouku“ za volantem. Nyní spíše platí: „pozor na mladíky v beseballové čepici“. A když si ji nasadí kšiltem dozadu, tak Pán Bůh ochraňuj všechny ostatní účastníky silničního provozu.“ Za tento svůj projev buranství dostal od ostatních čtenářů 395 hlasů!

Čtenáři serveru novinky.cz nemají daleko ke stádu zakomlexovaných nadávačů podobně jako čtenáři ostatních bulvární plátku!

 

Stop your hate!

http://www.southparkstudios.com/clips/154174/get-off-the-streets

¨