weby pro nejsevernější čechy

Bluesový večírek se vydařil FOTOREPORT

Opravdu moc příjemnej večírek připravilo duo Beňa Ptaszek těm kteří dorazili na Fabriku do Doubice na apríla a bylo jich (návštěvníků) právě akorát, aby bylo plno a dalo se dýchat. Bezvadně provedené bluesové standardy, foukací harmoniky, které mluvily lidskou řečí a ta kytara vyrobená z kanystru na benzín prostě něměla chybu. (Neuvěřitelný zvuk se dá z toho nástroje vyloudit; navíc pouze čtyřstrunný a bezpražcový…co to bylo za ladění?).Oba muzikanti krom nesporné hráčské virtuozity projevili se i jako šoumeni (říká se to tak ještě?) a ve třech setech které odehráli na tři sety vyhráli. Protože večírek byl i malinko narozeninovou párty, oslavenkyně připravila pro návštěvníky jídlo pocházející ze stejné oblasti jako blues, GUMBO z New Orleans. Bylo to moc dobrý a nevím jestli ho vařila právě takhle, ale narychlo jsem tu našel jeden recept:  

V těžkém hrnci smíchat cibuli, papriky, rajčata, a rajčatové pyré. Povařit asi po 10 minut a za tu dobu sem tam zamíchat.

Přidat tymián, česnek, bobkové listy, sůl a pepř. Dobře vše zamíchat a povařit dalších 10 minut.

Přidat ibišek a když ten zjasní svoji barvu a je uvařený, ale ještě křupavý, tak přilít vývar. Přivéct vše do prudkého varu a snížit teplotu. Přidat krevetky, mušle a nakrájené rybí filé. Pomalinku nechat probublávat asi 15 minut. Je-li zapotřeby tak dochutit a podávat.

Gambo se podává s rýží, nebo česnekovým chlebem.

A ještě ty fotky: