weby pro nejsevernější čechy

Téma dne: sovy

Proč medvěd pláče v dutině stromu  a veverky v depresi v hložích sedí? František Sahula na to měl svého času dost jasný názor. Je to proto, že sovy v mazutu houkaj úplně blbě.

alt
Kromě houkání  sova ale často i kouká dost blbě.
alt
Taková sova úplně s klidem otočí hlavu o 270° a svým hledím zabere zorný úhel 160°, takže je prakticky nemožné, aby jí něco uniklo.  Český fotbalový svaz dokonce jeden čas uvažoval o koupi desítky sov na místo rozhodčích, protože by dokázaly lépe posoudit sporné ofsajdové situace. Proti se ale postavili ochránci zvířat. Ivan Hašek nakonec našel levnější řešení: za jeden zápas si jeho čároví učtují  dvě klobásy s horčicí a lahvového Bráníka. Že to podle toho vypadá svaz neřeší. Jsme přece v Česku, ne?
Soví komunita byla rozčilená:
alt
Některé sovy by mohly mít ambice zkusit prvoligový fotbal i na pozici hráče. Po jedné sově z Brazílie se ohlížel scaut Barcelony Alberto Valentin. Talentovaná sova prý slyší tak dobře, že ji neujde ani bzukot ultrazvuku. Fotbalista sovího původu by prý píšťalku sudího nepřeslechl ani na úplně zaplněném Camp Nou.
alt
Manželka brazilského sovího fotbalisty byla ale striktně proti jakékoliv spolupráci a porotože je jako drtivá většina sovích samic větší než její můžský protějšek, neměl manžel šanci.
alt