weby pro nejsevernější čechy

Modlany-SK Plaston Šluknov 2:2

Na prvních Modlanech se čekala jako každý rok bouřlivá atmosféra, ale divácká návštěva byla velmi slabá. Plastoňáci jeli zkusit překvapit a potrápit domácího favorita. Hned v první minutě zaskočil Šluknov domácí, když po ,,zajímavé“ společné nahrávce Lerhla s Čurgalim zaběhl za obranu kanonýr Skyva a s přehledem obstřelil brankáře domácích 0-1. Domácí se snažili o vyrovnání, vytvořili si mírnou územní převahu, ale útoky se přelévaly na obě strany. Modlany byly nebezpečné hlavně při standardkách, protože v mužstvu mají hned několik výborných hlavičkářů. Vyrovnání přišlo ovšem nohou. První pěknou střelu Bednář ještě vyrazil, ale ve hře se pokračovalo a Janota z druhé vlny bombou vyrovnal 1-1.

Druhý poločas začali lépe domácí, když dokonali po pár minutách obrat výsledku. Po standardní situaci Heřman hlavou nedal brankáři šanci 2-1. Plaston se ovšem nevzdal a dostával se do velmi slibných příležitostí. Odměna přišla deset minut do konce, když se k míči na hranici vápna dostal Jarda Zbončák a zkušeně zakončil na zadní tyč přes brankáře domácích 2-2. Závěr utkání byl hodně hektický, velké šance se vystřídaly na obou stranách. Největší Šluknovskou šanci měl Stelmaščuk, ale ukvapeně zakončil nad branku.

Utkání mělo určitě svojí kvalitu, Šluknov podal pravděpodobně svůj nejlepší výkon na jaře. Pochvalu zaslouží mužstvo za disciplinovanou hru. Hlavně defenzivní práce celého mužstva v čele s brankářem Bednářem, který po dlouhé době chytal v bráně. Navíc byl Plaston nebezpečný i v útočné fázi, proto si odvezl zaslouženě bod. Zápas se hrál ve férovém duchu, sice tvrdě, ale bez hrubostí. V příštím utkání hostí Šluknov v sobotu v 17 hod. České Kopisty, které na podzim doma vyhrály divokým výsledkem 5-3. Doufáme, že úspěch v Modlanech přiláká opět slušnou diváckou návštěvu a domácí konečně předvedou doma pořádný fotbal.

Sestava Šluknova:

Bednář Tomáš
Kirchner Zdeněk
Zbončák David Holešovský Antonín Jägr Jiří
Hajduk Jaroslav Lehrl Jan Stelmaščuk Radek Zbončák Jaroslav

Skyva František Čurgali Ladislav

Střídali: Baulovič Josef, Šembera Lukáš