weby pro nejsevernější čechy

Na ryby do Clubu, výstava vtipů Zdeňka Hofmana

V sobotu (30/4/2011) odpoledne bude otevřena výstava vtípků Zdeňka „OZZYHO“ Hofmana, na specielní přání pořadatelů jenom a pouze rybářských. Jednak proto, že jsme se rybářům dosud nevěnovali (naši svoje fotky a úlovky tají) a jednak proto, že Zdeněk sám je, mimo jiné, i rybářem. Tady je nakonec jeho životopis a a jedna kresbička jako návnada.  

Rybář, bubeník, entomolog a karikaturistaNarozen 10.února 1962, ve znamení vodnáře. Žije v Praze.
První vtipy publikoval v roce 1982 v časopise Československý Voják. Postupně začaly jeho vtipy vycházet v Zemědělských novinách, Dikobrazu a dalších denících a časopisech. Od roku 1993 pravidelně spolupracoval s Českým deníkem a právě díky němu se o rok později stal profesionálním kreslířem.
Kresleným humorem se úspěšně živí dodnes. Založil agenturu a vydavatelství Dexempo. Kromě kreslených vtipů ilustruje knihy a články. Zabývá se výrobou dárkových a reklamních předmětů. Vydává vlastní knihy a kalendáře. Od roku 2003 společně s Ivanem Rillichem vymýšlí a tvoří největší kreslený vtip
na světě. Jmenuje se Óbrfrk. Je složený z jednotlivých pidifrků a ve formě pohlednic tvoří historicko – turisticko – cyklisticko – vodácko – pijáckého průvodce po Čechách. Celková pokreslená plocha je v současné době skoro 30 m².
Zdeněk Hofman je od dětství vášnivým rybářem. Od roku 2009 pravidelně spolupracuje s časopisem Rybářství, kde kromě kreslení vtipů píše i články o chytání ryb a vede rubriku Kladivo českého vikinga. Za rybami procestoval celou Skandinávii a vydal dvě rybářské knížky. Ta poslední vyšla v roce 2008 a jmenuje se Postrach vod se vrací.
Zdeněk Hofman publikoval nebo publikuje v těchto denících a časopisech:
Československý Voják, Zemědělské noviny, Dikobraz, Kuk, Škrt, Podvobraz, Hec, Křeč, Sorry, Český deník, Tina, Svobodné slovo, Mladý svět, Šipkový sport, Pražské noviny, Annonce, Pardon, Metro, Květy, Výběr, Trefa, Big beng, Srandy pytel, Expres, Křížem krážem, Sportovní rybář, Večerní Praha, Hradecké noviny, Rytmus života, Stadion, Svět hospodářství, Domo, Učitelské listy, Kajman, Zemské noviny, Super, České Péčko, Burda, Deník sport, Svět ženy, Rybářství, TV křížovky, Zikado, Pošli vtip aj.


Knihy:
S tebou mě baví svět (Forsáž 1997)
Postrach vod aneb rybářská knížka (Dexempo 1999)
Šílenosti z čeledi lidí (Dexempo 2000)
Pivní knížka-Večerníček, Upír Krejčí, Hofman (Delunga s.r.o. 2005)
Postrach vod se vrací (Dexempo 2008)

(Stránky http://dexempo.cz)

Výstava bude otevřena do konce měsíce dubna v restauraci Club ve Velkém douŠenově.