weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-České Kopisty 4:0

Domácí Plaston sliboval před utkáním, že chce konečně předvést doma útočný fotbal s více brankami, aby diváci byli více spokojeni než po minulých domácích nepřesvědčivých výkonech. To se v plné míře podařilo a po zápasu proběhla velká děkovačka. V prvních sekundách nečekaně vystřelili hosté, ale míč naštěstí olízl jen břevno. To byla na dlouho jediná výraznější šance, protože domácí vrhli vše na jednu kartu a na hosty se hrnul útok za útokem. První gól přišel hned v páté minutě, když krásnou přihrávku Lehrla mezi obránce využil s přehledem kanonýr Skyva 1-0. Za další tři minuty měl svou první obrovskou šanci Hajduk. Brankář vyběhl daleko za velké vápno, lob sice skončil před brankovou čáru, ale bohužel branku přeskočil. Další gól padl již v jedenácté minutě, když se po signálu ze standardní situace dostal míč až k Holešovskému na zadní tyč. Míč uklidit do prázdné branky nebyl pro zkušeného hráče problém 2-0. Do poločasu měl Šluknov ještě několik výrazných šancí. Smolař dne Hajduk měl opět trochu smůly, když v samostatném nájezdu sice prostřelil míč mezi nohy brankáře, ale ten měl malou rychlost a obránce stihl doběhnout míč před brankovou čárou.

Druhý poločas pokračoval tlakem domácího Plastonu. Po pěti minutách hry znovu zavěsil Skyva, když po centru Kirchnera byl u míče dříve jak brankář a hlavou rozvlnil síť 3-0. Nadále pokračovali šance domácích, hlavně Hajduk se dostával do největších. Jeho střela těsně nad šibenicí ani další nájezd ovšem brankou neskončil. A když neuspěl v další šanci ani Skyva, tak dal gólovou tečku za utkáním deset minut před koncem Lehrl. Zbončákův přízemní centr pustil Hajduk za sebe a Lehrl již neměl problém vstřelit branku 4-0.

Diváci byli tentokrát i s předvedenou hrou velmi spokojeni a příští týden bude zajímavý přímý souboj o druhé místo na Junioru Děčín. Hajduk slíbil, že tam to již v důležitý moment padne, tak jsme zvědavi. Další týden Šluknov přivítá doma Libouchec.

Ohlasy po utkání:

Hodnocení trenéra.

Lom Milan: Dnešní zápas super, mužstvo hrálo co jsme si řekli a výsledek byl myslím pro soupeře ještě milosrdný. Jedeme dál a to je v neděli Junior Děčín.

Bylo tam dnes několik sporných ofsajdů proti Šluknovu. Co vy na to pane Dušík?

Pomezní rozhodčí: Vše jsem posoudil z mého pohledu správně. Divák nemá vždy pravdu. Jinak gratuluji Šluknovu k jasnému vítězství.

A co na výkon rozhodčích delegát utkání?

Rozhodčí nic zásadního nezkazili. Neměli to ale těžké. 12 ofsajdů proti Šluknovu? Skyva tam byl pořád.