weby pro nejsevernější čechy

Deníky samý prachy, admin bloguje

Jako administrátor malého zpravodajského webu závidím ostatním zejména čas a možnost najmout si spolupracovníky, kterým je možné zaplatit penězi  a když nepracují mít možnost je vyrazit. Když já někoho vyrazím, vlastně se nestane nic.

prachy

Rovněž závidím možnost najmout si nějakého ajťáka, který ví a nebo alespoň tuší, co se děje, když se webové stránky hroutí pod náporem robotů. Mě to trvalo tři dny a tři noci četby manuálů, kterým jsem rozumněl tak napůl (když byly česky), a nebo ještě míň, když byly v cizím jazyce.

Mohl bych si dovolit nechat si postavit web na míru, kdybych dostal dotaci a potom to mít na háku, jako to udělali tady. Poslední post z prvního února, to opravdu není úplně aktuální zpravodajství.

prachy_02

Nejvíc peněz ale vidím poslední dobou na webu deČínský.deník.cz. Ačkoli se proslýchá, že redakce nemá moc peněz na cestování, online zpravodajství je hlavně sportovní (lehčí sehnat sporťáka, než někoho kdo se chce bavit s politiky) prachy jsou na tom portále vidět v jednom kuse.

prachy_03

A žádný drobný. Zaměřili se výhradně na pětitísícovky. Ještě chvíli a bude jich dost i na to, aby bylo možné koupit Slávii.

(všechny fotky na stránce denik.cz)