weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Libouchec

Šluknov přivítal třetí mužstvo tabulky a chtěl odčinit před domácím publikem prohru s druhým Juniorem z minulého týdne.

Bohužel začátek byl stejně hrůzostrašný, jako minulý týden. Hned z prvního útoku v 1. minutě hosté vstřelili branku Slavkou 0-1. To nikdy není dobré. Tentokrát ovšem dokázal Šluknov rychle zápas otočit. Nejprve Skyvovu technickou střelu vytlačil brankář na tyč, ovšem po chvíli na centr Stelmaščuka naběhl Lehrl a pěknou hlavičkou vyrovnal 1-1. Po dalších pěti minutách se letos konečně dočkal i Hajduk, když ve vápně zakončil přízemní střelou k bližší tyči 2-1. To jakoby uspokojilo domácí hráče, kteří nebyli již tak hladoví po dalších gólech. Potrestání přišlo ještě do přestávky, když vyrovnal Hammer 2-2.  

Druhý poločas začal vynuceným střídáním Lukáče, kterého vystřídal Zbončák D. na pravé straně obrany. To nakonec rozhodlo o konečném výsledku, když nezaklapla správně ofsajdová past. Celá obrana vyběhla, ovšem zmíněný obránce se zapomněl a Vyhnal v samostatném nájezdu přehodil vyběhnuvšího Bednáře 2-3. Šluknov se snažil o vyrovnání, tím se otevíraly okénka i vzadu. Gól už ale nepadl ani na jedné straně, přestože šancí bylo na obou stranách dost. Ani volání po penaltě nebylo vyslyšeno, když byl jasně sražen ve vápně Lehrl. Druhý poločas byl hodně rozkouskovaný, hosté často hru zdržovali a rozhodčí jen těžko zvládal emoce na obou stranách. Pro Šluknov ani pro rozhodčího to nebylo zrovna šťastné utkání.

Nově zařazujeme vyhodnocení nejlepšího hráče domácího celku. Sponzor je Josef Pazderka, nový nájemce restaurace na hřišti. Tři piva obdržel tentokrát Jan Lehrl, když získal od odborné komise 3 hlasy a druhý byl s 2 hlasy Skyva.

Ohlasy po utkání:

Čurgali Ladislav- V poslední době se mi nelíbí obranná část hry. Ještě nedávno jsme měli jasně nejméně obdržených branek v celé soutěži. Nejsem zastánce obranné hry a preferuji totální útok, ale góly, které dostáváme jsou hodně laciné. Jsem rád, že se trefil Hajda a doufám, že v tom bude pokračovat i nadále…