weby pro nejsevernější čechy

JAK JSEM ZAČAL FOTIT TELEFONEM

Poté co mi zdechla nokie už asi počtvrté, poptal jsem se na facebooku, co bych si měl za telefon pořídit a rozproudila se živá dskuse kolegů, která se mě pak už tak úplně netýkala, protože si to ta rozdávali jablíčkářiproti zbytku světa, respektive proti HTC; nokie to se svým symbianem projela na celé čáře i tady.

Nerozhodovalo potom co bych tak třeba i chtěl, ale prachy. Rady abych si koupil starší Iphone a nebo si pro něj zajel do Londýna, byly možná dobře míněné ale neměl jsem čas :)
Takže jsem zvolil HTC Wildfire, aparát akorát do ruky, ještě žádné velké pádlo a zatím to ujde, no … co mám dělat.

Jako zarytý příznivec zařízení, která by měla být určena pouze pro jedno použití (foťák fotí, kamera natáčí, tužka kreslí) musel jsem malinko přehodnotit situaci.
Bez ohledu na to kdo komu ukradl jakou část technologie všichni pokročili dost daleko, takže jsem si sice koupil telefon na telefonování a už jsem se s ním i telefonovat naučil, ale začal jsem zkoumat i další možnosti a musim přiznat, že mě to začalo bavit.

Kontrolju všelijaké emailové účty, čtu zpravodajství (skvělé při nákupech s manželkou, má čas vybírat), používám twitter. Ach ano, tahle mikroblogovací služba se mi zalíbila až s telefonem online. Je to fakt výbornej zpravodajskej kanál a připadá mi tak nějak mnohem intimější než facebook.

Nejvíc výhrad jsem měl vždycky k fotografování telefonem. Nokie které jsem měl na tom nebyly nikdy moc dobře ani za světla a při horších podmínkách to byla vůbec marná snaha cokoli vyfotografovat.
Neměl jsem teda příliš velkou snahu fotit, jenomže jak tak čtu všelijaké ty IPHOŇÁCKÝ blogy, začalo mě to zajímat a zajímat a hledat, jestli existuje něco podobného pro Android.

Camera 360 a Camera FX na které jsem našel dobré reference v appstoru neměli a tak jsmem nakonec zkusil Retro Cameru.

A sakra … ono se mi to líbí.
Aplikace samotná je sice trochu pomalejší, to prostředí bych si dovedl představit laskavější (jako hledáček jenom pidivýřez na obrazovce) ale výsledky jsou slušný.

Copak Kámoš, ten je fotogenickej v jednom kuse, kamery ho milujou

kvetoucí rododendron (neboli pěnišník) je taky za hvězdu skoro vždycky

a má oblíbená soška u kostela nezklame.

Ale že bude poměrně malebně vypadat i bordel na stolečku, to bych neřekl

a nakonec i jeden z nejohavnějších domů který znám z tohoto testu taky nevyšel úplně nejhůř

Elegantní rámeček, přitlumené retro barvy a je to.
Dobrá, beru pro tentokrát telefony na milost, proberu další fotoaplikace a — nikomu to neříkejte — šetřim. Však víte na co.

PS. Nakonec, když za pomocí téhle aplikace vyfotíte JIřího Paroubka, dá se to taky snést…jako že je retro.