weby pro nejsevernější čechy

Další obchodní řetězec otevře obchod ve Šluknově. Sláva

Šluknov – V nejsevernějším městě České republiky ve Šluknově bude v polovině tohoto roku otevřen další hypermarket. Po společnosti Edeka a později společnosti Tesco, zde svojí hyperprodejnu otevře společnost Penny Market.

 

Šluknovská radnice zájem obchodníků o podnikání v jejím městě vítá. „Šluknov je posledním městem Šluknovského výběžku, kde je otevřen nějaký hypermarket. Za námi, směrem na sever, jsou již jen menší prodejny, a lidé z této oblasti tak mají velmi omezenou nabídku nákupu. Proto otevření Penny Marketu ve Šluknově pomůže nejen lidem v našem městě ale i lidem ze Šenova, Mikulášovic, Lipové, Poustevny a dalším,“uvedla starostka města Eva Džumanová.

Až na drobné výjimky, informaci o otevření další prodejny Šluknovští přivítali. Na tento krok čekají nejméně tři roky, kdy se o plánech společnosti otevřít zde hypermarket začalo hovořit poprvé. „Zájem vystavět zde prodejnu tohoto typu byl již před třemi roky, ale město v té době nemělo územní plán a postavenou čističku odpadních vod, což byly dvě podmínky, bez nichž nebylo možné výstavbu schválit,“ vysvětluje Eva Džumanová. Šluknov má dnes již územní plán schválen a čistička se staví od konce minulého roku. V tuto chvíli probíhají poslední schvalovací procedury a již za několik měsíců by měl být obchod otevřen. Zákazníci ho najdou na ulici Rumburská, součástí jeho výstavby bude i vybudování kruhového objezdu.