weby pro nejsevernější čechy

POZOR POZOR! Na rovince v Císaařském zpomalte!

Řidiči pozor! V Císařském zpomalte, nebo si připravte drobné!
Kolegové a kolegyně, řidiči a řidičky pozor. Na rovince ze Šluknova směrem na Velký Šenov, kde byla léta letoucí povolená sedmdesátka někdo odmontoval značky, takže se stále nalézáte v nejsevernějším městě republiky, ve Šluknově a je tedy třeba dodržovat padesátku.


Značky ale neodmontoval vandal, jak je běžné ale správa silnic a to na požadavek odboru dopravy úřadu v Rumburku. Jestli tam jezdíte často a tedy jaksi po paměti, máte smůlu. Já se to dozvěděl v hospodě od jednoho co tam platil.
Zpomalení samotné je možná diskutabilní, jedná se o rovný přehledný úsek, ale protože okolo nejsou chodníky a komunikaci často využívají chodci, dá se pochopit.
Protože se ale jedná o poměrně výraznou změnu po mnoha letech, překvapuje mě, že si nikdo nedal práci a nevybavil příslušný úsek alespoň dočasnou značkou: Řidiči pozor, změna rychlosti v jízdě. Jistě by to bylo korektnější sdělení, než „Dobrý den, víte jakého přestuplu jste se dopustil?“
Trošku jako slepička, která shání pomoc pro kohoutka protelefonoval jsem dopoledne a postupně se dovídal, jak to všechno proběhlo a od odpovědí typu :“Fakt tam není sedumdesátka, já tam jedzdím pořád stejně…“ až po „Značky tam nejsou, je to na základě úředního rozhodnutí, přes to prostě nejede vlak.“

Na dotaz proč nikoho nenapadne umístit alepoň na čas na takovýto úsek značku, která na změny upozorňuje jsem byl ujištěn, že se to nedělá nikde.

Nikde v Čechách. Buďte pozorní a šťastnou cestu.

To i ten berňák alespoň pošle výstražnej dopis s černou známkou.

{phocamaps view=map|id=10}