weby pro nejsevernější čechy

Cyklojízda v Šenově a vernisáž fotek René Volfíka, FOTOREPORT

Počasí přálo sportu, závodníků se sešlo více než vloni a výstava byla důstojně otevřena, to je ve zkratce dojem, který na nás udělalo odpoledne, večer a pozdní večer v a v okolí restaurace Club ve Velkém Šenově.  

Výsledky a startovní listina není v tuhle chvíli k disposici, ale bude brzy dodána. Teď se spokojíme s informací, že na delší trati se letos skutečně závodilo a prvního a druhého jezdce v cíli dělila jenom šířka galusky.

Autor fotbalových fotek René Volfík dorazil v dobré náladě, výstavu zahájila zajímavou sentencí o údělu a úkolech fotografů šéfredaktorka Rumburských novin Gabriela Doušová a René potom krátce o vystavených fotkách pohovořil.

Zároveň se v tu dobu připravovala časovka kolem kostela a pro tu příležitost učili se jednotlivý závodníci a závodnice nastupovat na kolo „ukrajina“.

René Volfík potom nastoupil na start jako první a dojel ve velmi dobrém čase (něco málo přes čtyřicet vteřin), ale jeho elegantní manévr v cíly „ukrajinu“ vyřadil z provozu. Přes přítomnost expertů z firmy Kola Brabec nemohl stroj v soutěži pokračovat, proto organizátoři flexibilně zařadili do programu časovku na koloběžce, neboli kolobrndě. Ta se ukázala jako odolnější a závod tak mohl být dokončen.

Následovalo druhé vyhlačování výsledků (startovní listinu a výsledky dodáme) a volná zábava. Tanec, konzumace iontových a jiných nápojů a beseda o sportovní, ale i politické a volné fotografie.

Díky sponzorům a také lidem za účast a podporu.