weby pro nejsevernější čechy

Hardbass v Rumburku (tenhle trend jste zachytili)

Novinky vydaly zprávu o aktivitě jménem „hardbass“, která se šíří hlavně na Ostravsku. Mimo jiné píší: Takzvaný hardbass, který se stal fenoménem v Rusku, si tak našel cestu i k nám, ale také například na Slovensko a do Polska. Desítky lidí maskovaných kuklami se v Ostravě nechávají natáčet při trhavých tanečních kreacích nejen v ulicích, ale také třeba v obchodních domech, v tramvajích či před veřejnými budovami.

Ani Rumburk ovšem nezůstává stranou.

Rumburské noviny informovaly už na začátku května takto:

Holé hlavy vyděsily ženu
23. dubna v půl šesté večer ohlásila vyděšená žena na linku 156, že u restaurace Metro v Rumburku stojí hlouček skinheadů a chystají se na cikány. Pak zavěsila. Strážníci jí volali vzápětí zpátky, aby se přesvědčili, jestli se nejedná o hloupý žert. Ale žena své obavy potvrdila a navíc upřesnila, že na místě je asi dvacet holohlavých lidí, nevšimla si však, že by byli ozbrojení. Z čeho usoudila, že se chystají do akce proti Romům, to ale nevěděla ani ona sama. Strážníci o tomto hlášení informovali místní policisty, kteří potvrdili, že si mladíků už všimla jejich hlídka, ale že hoši nedělají nic horšího, než že tančí. O tom se nakonec přesvědčili i sami strážníci. Asi deset mladíků, z nichž někteří byli vyholení až na kůži, poskakovali a hopsali před Metrem na moderní hudbu z rádia. A protože se tanečníci nedopustili ani přestupku ani trestného činu, nechali je strážníci napospas divokým rytmům a dál se věnovali kontrolní a hlídkové činnosti dle rozpisu.
Pro upřesnění je nutné dodat, že v ten den se v Rumburku konalo historicky první Hard Bass Street Party, česky řečeno pouliční tanyny do rytmu tvrdých bubnů. Účast nebyla nijak zneklidňující. Pokud se však bude konat druhý ročník, lze předpokládat, že jak stoupá obliba tohoto nového tance v zahraničí i v Čechách, mohl by se Rumburk již příští jaro otřásat v základech.

A tady je z celé akce video:

https://youtu.be/-aY5P6HsbeY

 

{module Hardbass}