weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam. Dohrála v kartách, dva fotbaly a bohatý kulturní život ve Varnsdorfu

Kapela Prohrála v kartách se rozhodla (dočasně?) ukončit svou karieru a historicky poslední koncert v Čechách (podle informace od pana frontmana Filipa Horáčka mají hrát ještě v Bonnu) odehrají na Fabrice v Doubici v pátek 3. června večer.

Když se o koncertu začalo mluvit byl jsem svědkem několika debat, co vlastně hrají a jestli na ně přijdou nějaký holky.

Někomu se zdáli měkký a říkal, že holky příjdou, já jsem sice hájil svou zkušenost, že zase tak měkký nejsou a hrajou něco, čemu lze říkat post punk, ale že přesto na ně nějaká děvčata příjdou, ačkoli přesně nevím proč.

Já na ně půjdu, protože pro ně mám slabost, když došlo k jejich početí sedávali jsme u stejného baru , ale proto jsem je sledoval pouze zpovzdálí a na dohodnutý koncert, který měli odehrát ve Velkém Šenově dorazili do Šenova Kamenického, čili nic.

Obrázek o jejich historii si můžete udělat z této stati, musíte ale pustit uzdu fantazii anebo se smířit s tím, že takhle o sobě punkeři prostě píšou, nic si nepamatujou a záměrně mlží.

Ale kdo byl vloni na festiválku Free Tibet v Mikulášovicích ví o co jde.

Tak. A když všechno dobře dopadne, máme tady v sobotu 4. června Pohádkový les ve Velkém Šenově, odpoledne potom fotbal ve Vilémově, který hostí Jirny (mohli by vyhrát), od 17.00 a skoro zároveň bojuje Varnsdorf o udržení v druhé lize na domácím hřišti V Kotlině se Sezimovým Ústím. Začíná se v 18.00.

Tak jako tak bude mít radost jeden z diváků, který může vyhrát šek na10 tisíc korun, které může utratit ve varnsdorfském OBY (což není překlep).

Tady je ještě program varnsdorfského TANAMBOURRÉE

ZUŠ Varnsdorf a občanské sdružení ETUDA PRIMA pořádají koncem tohoto týdne 13. ročník festivalu scénického tance TANAMBOURRÉE aneb Všechny barvy co znám. Varnsdorfské divadlo bude dějištěm větší části jeho programu.
Program festivalu ve zkratce:
Čtvrtek 2. června v 19.00 hod. – ve velkém sále divadla
POHÁDKOVÝ VEČER PRO DĚTI I DOSPĚLÉ
Pátek 3. června v 9.30 hod. – v zahradě MŠ Národní
TANEČNÍ VYSTOUPENÍ PRO NEJMENŠÍ
(Za nepříznivého počasí se uskuteční v Městském divadle Varnsdorf.)
Pátek 3. června v 19.30 hod. – ve velkém sále divadla
KYTICE – Taneční zpracování vybraných balad Erbenovy. Tančí: T.I.K. Jilemnice.
Sobota 4. června v 18.00 hod. – sraz zájemců v ZUŠ
VŠECHNY BARVY CO ZNÁM – vystoupení v exteriérech města.
Neděle 5. června ve 14.00 hod. – ve velkém sále divadla
TANAMBOURRÉE 2011 – přehlídka souborů

A plakátek na křest: