weby pro nejsevernější čechy

Roudnice B-SK Plaston Šluknov 3:2

Roudnice si přeložila utkání na neděli a tím mohla posílit tým. Obě mužstva totiž potřebovala k jistotě záchrany uhrát body. Šluknov přijel oslaben pokusit se překvapit a potřebný bod získat již venku. Hrálo se v obrovském vedru, ale na výborně připraveném trávníku.

Začátek utkání byl přesně takový, jako trenér Lom nechtěl. Již v prvních dvaceti minutách domácí dvakrát vstřelili branku a vypadalo to na velký debakl. Nejprve po zaváhání Jägra nedal šanci brankáři Kůčala 1-0 a potom z přímého kopu vyslal bombu Cibulka I. Míč se odrazil nešťastně od břevna do zad brankáře Schejbala do branky 2-0. Domácí polevili a od 30. minuty začal hrozit Šluknov. Nejprve Hajduk těsně před vyběhnuvším brankářem loboval, ale míč skončil vedle branky. Snížení přišlo ještě v první půli, když Hajduk nahrál na hranici šestnáctky Čurgalimu, který přesnou přízemní střelou k tyči překvapil brankáře domácích 2-1. Domácí viditelně znejistěli a nemohli se dostat zpět do tempa.

Druhý poločas se Roudnice snažila pojistit výsledek, ale nadále hrozil i Šluknov. Hlavně s rychlostí Sokola si domácí obrana nevěděla rady. Vyrovnání přišlo v 65. minutě, když dal Rýdl pas za obranu na Sokola, který výborně zabojoval mezi dvěma stopery. První střelu ještě brankář s námahou vyrazil, ale na dorážku již neměl nárok 2-2. Naděje na překvapivý bod již začala vypadat reálně, ovšem zranil se Rýdl a tak dohrával Šluknov posledních 20 minut v deseti. Rozhodnutí přišlo deset minut před koncem, když gól vstřelil Cibulka R. 3-2. V závěru v 90. minutě měl Šluknov ještě dva rohy, ale vyrovnat se nepodařilo.

Mužstvo Plastonu zaslouží pochvalu, že nesložilo zbraně ani za nepříznivého stavu a potrápilo domácí až do konce. Vyzdvihnout musíme dorostence Sokola s Šemberou, kteří takovýto těžký zápas zvládli na jedničku a jsou nadějí pro Šluknovský fotbal. Modlany porazily České Kopisty a tak zůstal náskok pěti bodů na sestupovou příčku. Na stoprocentní jistotu tedy nadále je potřeba jeden bod v posledních dvou utkáních. České Kopisty mají doma Jílové a potom hrají na Junioru, tak těžko oba zápasy vyhrají. Šluknovu ovšem nejde jen o ten bod jistoty, ale rozloučit se výhrou před domácím publikem, které je v hojném počtu podporovalo mužstvo po celou sezónu. Doufáme, že se to v zápase s Milešovem povede. Zveme diváky, ať přijdou podpořit mužstvo v posledním domácím zápase.