weby pro nejsevernější čechy

Kde najdete koňský hřbet z kterého je vidět svět (1)

Vzpomínáte si na to okénko komiksu, kde Rychlé šípy na cestě vlakem soutěží: kdo uvidí první koně, získává bod? Dneska cestou Šluknovským výběžkem byla by ta soutěž těžká hlavně proto, že koní je tu – promiňte ten výraz – jako psů a spočítat je není tak docela jednoduché. Pasou se a pobíhají, někteří se povalují, když je svrbí záda a potřebují se podrbat.

Krásný je pohled na ně, ale krásnější je prý ještě z jejich hřbetu.

Jaké jsou možosti zajezdit si na nich a ověřit shora uvedenou možnost pohledu na svět, když vám nepatří pokusili jsme se zjistit a tady jsou výsledky.

První cesta vedla do Království u Šluknova, místní vědí, že tam byli koně snad odjakživa.

Nedali se přehlédnout ani tentokrát a – měl jsem štěstí a jako zvláštní bonus – byl jsem svědkem prvního výběhu do výběhu zbrusu nového hříběte jménem Schnucki.

V Království funguje jezdecký oddíl, věnují se tu výchově dětí, kromě celoroční činnosti jsou v běhu i letní jezdecké tábory a zároveň jsou koně využíváni i pro pedagogicko – psychologické ježdění s ideou praktikovat „léčbu koňem“ – hypoterapii.

Každý rok se také pořádá v Království rodeo, letos vychází termín na 9. července.

A jak je to tedy s tím ježděním pro nejezdece?

Žádný problém, pro vyjížďky po okolí je k dispozici šest koníků z patnácti ustájených, vesměs českých teplokrevníků, takže vzhůru do sedel!

Ještě vlastně prrrrr! Před vyjížďkou je nutné si výlet dohodnout, buďto osobně a nebo na telefonním čísle 773021402.

{phocamaps view=map|id=11}

(Příště se vydáme za koníky do Rybniště, vaše případné tipy přivítáme na vybezek.eu@gmail.com)