weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Milešov 2:2

Šluknov potřeboval na jistotu záchrany v tomto utkání bod. Jílové ovšem v Českých Kopistech remizovalo a tak nakonec ani nebyl potřeba. Přesto je dobré, že utkání domácí neprohráli a rozloučili se s diváky alespoň remízou, i když nerodila se vůbec jednoduše.


První poločas se vůbec nevydařil a Šluknov mohl být rád, že to bylo o pauze jen 1-2. Nedařilo se kombinovat, hodně se neadresně nakopávalo, velké jednoduché ztráty, žádná střelba atd. Milešov působil lépe ve všech směrech a prosadil se i gólově. První gól dá nádhernou střelou z 25 metrů Kouba 0-1. Plastonu se podařilo vyrovnat, když Sokol pronikl po křídle a jeho centr propadl brankáři do branky 1-1. Znovu vedli zaslouženě hosté, když celá obrana zaspala. První střelu vyrazil Schejbal do pole. Míč se od volného hráče dostal na zadní tyč k dalšímu neobsazenému hráči Merhartovi, který bez problémů zakončil do prázdné branky 2-1.

Ve druhé půli se s postupem času Šluknov více zvedal. Pomohlo jak střídání, tak přeskupení sestavy. Hlavně přesun Kirchnera do středu zálohy byl znát. Hlavně v posledních dvaceti minutách začaly přicházet i šance. Čurgali nejprve hlavičkoval jen do středu branky po centru Lukáče, po té v dobré pozici po nahrávce Lehrla netrefil dobře míč a pět minut před koncem byl faulován zbytečně ve vápně. Vzal zodpovědnost na sebe a se štěstím nadvakrát vyrovnal na konečných 2-2.

Zápas se nepodařil, přesto musím tým pochválit. Je důležité se prát o výsledek až do konce, přesto že se nic nedaří. Děkujeme za podporu fanoušků během celé sezóny a doufáme, že jim budeme v příští sezóně dělat jen radost.