weby pro nejsevernější čechy

Několik tipů na výlet

Nebývalý zájem médií o nově vznikající ghetta ve Šluknovském výběžku (MF Dnes i Děčínský deník 9. června 2011) možná vzbudí zájem o adrenalinovou turistiku směrem k nám. Co si tedy naopak vyjet někam za humna?

V sobotu 18. června pořádají v Jánské u České Kamenice zábavné odpoledne pro děti, v pořadí sedmé Jánské vajíčko. Kromě ostatních soutěží zaujala mě položka SLEPIČÍ DOSTIHY a zalitoval jsem, že už jsem rozpustil vlastní chov. Telefonicky jsem se ujistil, že závodnice jsou na místě volně k pronajmutí a vyhrát je možné třeba plato vajíček. Už je dost dlouho po Velikonocích, takže to nemusí být špatná výhra.

https://youtu.be/a1ddvL5fWC4&feature=related
První letní den pořádají v Ústí nad Labem Day of Skate. Když budete v krajském městě, stavte se někdy před čtvrtou odpolední v Městských Sadech. Pojede se Kickflip Contest, Ollie Contest a klasická Game of Skate. Vůbec nevím, co ty názvy soutěží znamenají, ale vsadím se, že bych to všechno chtěl umět, ale zkoušet už to nebudu.
Možná, kdybych byl školák… těm organizátoři nabízejí pozoruhodnou službu: „A jestli jsi školák, stáhni si na webu asociace (http://www.caskate.cz/asociace/download/) omluvenku do školy, třeba ti pomůže, abys to v klidu stíhal.“
A ještě jeden tip na výlet. Město Krásná Lípa zve do eNdéeR: v neděli 26. června pořádá zájezd na slavnosti piva do Eibau. Odjezd v 8.30 hod. z autobusové zastávky v Krásné Lípě. Přihlášky a poplatek 50,- Kč u paní Drobečkové na městském úřadě.
Na zdraví a Grüss Gott.