weby pro nejsevernější čechy

Příští stanice Jedlová! Vystupovat! TIP NA VÝLET.

Pokud chcete vyrazit na pěkný výlet a přitom se ještě dobře nabaštit, zkuste nádraží Jedlovou. Nejlepší je to vláčkem, protože když pojedete na kole, zpátky musíte šlapat s plným břichem do kopce. Přímo v budově zdejšího nádraží je vynikající hospoda i se stylovým posezením venku. Výbornou domácí kuchyni má na svědomí paní Hrdličková.

 

Námátkou vybírám třeba dršťkovou polévku, o které jsem slyšel chválu až v rumburském nádražním KOSu, nebo hovězí roládu, plněné knedlíky či svíčkovou. A k opravdu dobrému jídlu vám natočí skvělou plzeň příjemná Lucie. Pro malé hosty je venku před hospodou skluzavka s houpačkou a uvnitř mrazák plný sladkých dobrot. Pro ty velké tu mají nápojový lístek, kde je z čeho vybírat.

V okolí nádraží je v blízkém dosahu spoustu krásných míst, která stojí za to vidět, a nejsou nijak daleko. Třeba hora Jedlová s pěknou rozhlednou, Jelení skála, Jedlovské rybníky, zřícenina hradu Tolštejn nebo linie řopíkůz předválečného opevnění.

Na Jedlové je krásně v každou roční dobu, ať už sem pojedete lyžovat, šlapat na kole, nebo sbírat houby. Já sem jezdím už dlouho a rád. Jo a koleje na nádraží jsou opravdu do zatáčky. Abyste se potom, až z hospůdky vyrazíte domů, nedivili! Myslím, že až tohle místo navštívíte, taky se sem budete rádi vracet.

{phocamaps view=map|id=12}