weby pro nejsevernější čechy

Jílové-SK Plaston Šluknov 3:0

Ještě, že už je konec sezóny. Tak by se dalo zhodnotit působení Šluknova v závěru soutěže. Mužstvo se drželo v přední části tabulky, ovšem posledních sedm kol nevyhrálo a tím se propadlo těsně nad sestupové příčky. Je to škoda takto pokazit dobře rozjetou sezónu. Další ročník začíná od nuly a tak je potřeba hodit to za hlavu a dobře se připravit na nový.


Od začátku Jílové hrálo prim a vytvořilo si stálou územní převahu. Plaston jen velmi těžko získával míč a když ho získal, tak ho hodně rychle opět odevzdal. Místo, aby si mužstvo Šluknova užilo fotbalu a v posledním utkání si zahrálo uvolněně fotbálek, tak působilo křečovitě s hromadou nepřesností. Před poločasem dvakrát skóroval kapitán domácích Rangl, když nejprve na dvakrát dotlačil míč do branky a po té zkušeně proměnil pokutový kop 2-0.

Druhý poločas chtěl Šluknov změnit vývoj a hrát více aktivně, ovšem nepřesnosti pokračovaly a týmu se nic nedařilo. Definitivní výsledek utkání stanovil Janda ml., když po rozebrání obrany vystřelil na bližší tyč 3-0.

Utkání se jen těžko hodnotí. Pochvalu zaslouží snad jen Lukáč, který ve svém věku s přehledem zvládl stopera a Kirchner, který bojoval ze všech sil. Večer proběhla rozlučka mužstva, kde Zdeněk Kirchner získal cenu nejužitečnějšího hráče. Nejlepší střelec byl Fanda Skyva a nejlepší tréninkovou účast měli Láďa Čurgali s Tondou Holešovským. Trenér Lom sezónu hodnotil celkově hodně negativně. Přínosem je dle něj hlavně, že se konečně podařilo zapojit do mužstva dorostence Lukáče, Sokola a Šemberu, kteří se jeví velmi nadějně. Celkově se podařilo omladit tým. Posilou se stali mladí nováčci Skyva a Schejbal. V nastaveném trendu chceme pokračovat a vybudovat nový perspektivní tým do budoucna.