weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, Ivan Hlas, Jindra Kejak a pozůstatky časopisu Sorry

V pivovaru Kocour zahraje v sobotu 2. června července  Ivan Hlas a JIndra Kejak. Ivana znáte asi všichni, nejrřív Malagelo a potom Na kolena, JIndřich Kejak je trošku neznámá, ale Zdeněk Vřešťál (ex Nerez, nyní Neřš) píše:  (J.K.) není na naší hudební scéně úplným nováčkem. Roku 1999 získal Portu, v temže roce se dvě jeho písně objevili na albu dětských písní“Sloni v porcelánu I.“, jeho vlastními silami vydané album „V kravatách“ je dodnes žádaným artiklem všude, kde Jindra Kejak vystoupí. Ano – právě koncerty jsou nejsilnější zbraní charismatického obra ( 185 cm, 135 kg ). Kdo si poslechne toto album a neuvidí Jindru Kejaka živě, přichází automaticky o jedinečný zážitek. Hodně velké ošklivé káčatko zpívá krásné, romantické a sdělné písně o lásce a my ostatní mu to věříme, protože už se hodně dlouho stydíme používat obyčejná slova.

Pár písniček je na youtube, při jejich poslechu mě opustila  manželka, že jsou moc smutné.

 V sobotu 2. července otevřou ve Velkém Šenově slavnostně nové fotbalové kabiny, ačkoli staré ještě chátrají a padají; o slavnostním uzavření jsem nezaslechl nic. Celodenní program na hřišti zakončí zápas domácích s novinářským týmem FC SORRY.

K poslednímu zápasu podotýkám, že mužstvo FC SORRY vzniklo začátkem devadesátých let a občas někdo z časopisu SORRY i nastoupil. Pravidelně Vilas a Vářka, občas dokonce pan Fefík. Pří posledních návštěvách v e Velkém Šenově se podařilo přivézt i špičkové komentátory České televize Míru Bosáka A Roberta Zárubu. Kdo bude startovat při letošním startu je velmi těžké odhadnout, každopádně vás budem o výsledku informovat.

Ještě jsem tu vyštrachal jeden koncert. V pondělí 4. července zahraje na šenovském koupališti Semeno, takto revival skupiny Kabát teď i s jedním originál exkabátem JIřím Buškem. Hrát se bude od osmi.

Jestli jsem na něco zapoměl, šup s tím do komentářů.