weby pro nejsevernější čechy

Festiválek francouzských filmů v Kyjově na přehradě

Zatímco ve Varech pořád ještě trvá oooobrovský filmový festival, v Kyjově na hrázi přehrady se začínají dneska promítat francouzské filmy. Tady je kompletní dnešní nabídka, ještě v noci nebo ráno budeme aktualizovat nabídku na další dny.

Křížová palba se promita od 21:00
Akční / Krimi / Thriller,Francie, 2008, 94 min
Režie:Claude-Michel Rome
Hrají:Richard Berry, Pascal Elbé, Zabou Breitman, Aïssa Maïga, Bernard Blancan, Moussa Maaskri, Gérald Laroche, Jean-Louis Loca, Aure Atika, Eric Godon, Arben Bajraktaraj
Obsah Hrdinou akčního kriminálního dramatu je francouzský policista Vincent Drieu (Richard Berry), který na samém konci kariéry musí dostat uprchlého zločineckého bosse a jeho gang před soud. A nezbývá mu než kvůli tomu proniknout hluboko do podsvětí.
a to od 22:20
Alphaville
Mysteriózní / Sci-Fi / Drama,Francie / Itálie, 1965, 99 min
Režie:Jean-Luc Godard
Hrají:Eddie Constantine, Anna Karina, Akim Tamiroff, Howard Vernon, Jean – Pierre Léaud
Obsah
Agent Lemmy Caution (alias Ivan Johnson) přijíždí do Alphaville, hlavního města galaxie, kde vše řídí superpočítač Alpha 60 vynálezce Leonarda von Brauna. Tomuto světu vládne diktatura logiky a veškeré lidské přesahy exaktního myšlení (city, poezie, umění) jsou tvrdě potlačovány ve jménu "vyššího zájmu". Caution se seznámí s Natashou von Braun, vynálezcovou dcerou, a vznikající citové pouto se stává jednou dějovou linií filmu. Druhou linií je snaha agenta Cautiona nelidský systém Alphaville zničit. Film je možné vnímat jako konfrontaci přetechnizovaného světa se skutečnými lidskými potřebami. Typicky Godardovská žánrová exploatace (sci-fi, špionážní, romance) s pořádnou dávkou filosofie, poesie a filmařské geniality. (MaxipesFik)

Agent Lemmy Caution (alias Ivan Johnson) přijíždí do Alphaville, hlavního města galaxie, kde vše řídí superpočítač Alpha 60 vynálezce Leonarda von Brauna. Tomuto světu vládne diktatura logiky a veškeré lidské přesahy exaktního myšlení (city, poezie, umění) jsou tvrdě potlačovány ve jménu "vyššího zájmu". Caution se seznámí s Natashou von Braun, vynálezcovou dcerou, a vznikající citové pouto se stává jednou dějovou linií filmu. Druhou linií je snaha agenta Cautiona nelidský systém Alphaville zničit.

cena je 50 a je za to 1 pivo a parek v rohliku
jinak je to az do nedele ;-)