weby pro nejsevernější čechy

Na výlet do Drážďan

Máme tady nabídku prázdninových akcí v nejbližším větším městě výběžku :) Všechno je převzato z nabídky, kterou připravil web drazdany.info a Pavla Kopecká. Koukněte na to a třeba si vyberete. Na konci článku je link na kompletní text.

Největší akcí letošních prázdnin jsou zajisté drážďanské Městské slavnosti, které se konají v o víkendu druhé polovině srpna a které slibují řadu nevšedních zážitků, od zábavy pro děti po večerní diskotéky či bohatou nabídku kulinářských specialit a saských vín, která bude nalévat její veličenstvo sama královna saského vína. Z nových výstav Vám doporučujeme dočasnou výstavu v Mědiryteckém kabinetu, která přináší jedinečnou privátní sbírku Kokoschkových kreseb.

A pro zkušené turisty a znalce jsou tu menší drážďanské „uliční“ slavnosti – v polovině srpna ostrovní slavnost v Laubegastu s řadou místních kapel a s již tradičním závodem v běhu pozadu a poslední víkend v srpnu pak velmi poetická a milá Štičí slavnost v drážďanské čtvrti Hechtviertel, která je jen krátce zmíněna až na konci našeho zpravodaje v oddíle „Další termíny“.

A chcete-li zažít něco velmi nevšedního, kupte si vstupenky na Noc na zámku Pillnitz, což je velmi nákladně provedená akce, nabízející mnoho krásných a estetických zážitků, poetické momenty v netradiční společnosti.

Za povšimnutí také stojí, že průběžně doplňujeme náš INFOBOX, v němž nyní přibyli další zámky nabízející české audioprůvodce, letáky či internetové stránky

Pokud Vás nějaké z témat zaujalo, nebo zajímají-li Vás jiné aktuální události v souvislosti se Saskem či městem Drážďany a rádi byste se dozvěděli více, kontaktujte nás telefonicky či mailem. Susanne Gertoberens a Pavla Kopecká Vám s radostí připraví podkladové materiály včetně fotografií a v případě potřeby Vám doporučí partnery pro interview a domluví termíny schůzek.

Víc tady…