weby pro nejsevernější čechy

Plaston na úvod sezóny venku prohrál. Střekov-SK Plaston Šluknov 2:1

Šluknov chtěl v úvodu sezóny uspět a přivést body ze Střekova. Oproti loňské sezóně přivezl i nováčky v A-mužstvu Karpíška z Dolní Poustevny, Čudu z Vilémova a Kramera z dorostu. Již při rozcvičení si ovšem natáhl sval střelec Karpíšek, což hodně zamrzelo.
V úvodu se domácí snažili zatlačit Šluknov před vlastní branku, což se několikrát podařilo. Gól ovšem domácí nedali ani z nařízeného pokutového kopu, když Bednář skvěle střelu chytil. S postupem času se hra vyrovnala a do šancí se dostal i Šluknov. Krásná bomba Svobody skončila na spojnici tyče a břevna a hlavička Čurgaliho šla vedle. První poločas tak skončil bez branek.

Ve druhé půli se domácí opět zpočátku snažili zatlačit Plaston, což se sice podařilo, ale gól nepřicházel. Přišel až velmi nešťastně. Domácí hráč zůstal ležet po standardní situaci v malém vápně, hosté sportovně přestali hrát, ovšem domácí ve hře pokračovali a následně se s řevem skácel na vápně sám od sebe útočník domácích. S následného přímého kopu pěkně zakroutil míč přes zeď Vošahlík 1-0. Nespravedlnost Plastoňáky vyhecovala k ofenzívě a vyrovnání přišlo brzy. Svoboda krásně dloubl míč za obranu a ,,torpédo“ Sokol v samostatném nájezdu obstřelil brankáře domácích 1-1. Po chvíli opět vedli domácí, když Vošahlík prošel přes tři hráče a zakončil na vzdálenější tyč 2-1. Šluknov otevřel hru, více riskoval, ale do vyložených šancí se nedostával. A když byl Svoboda jasně stržen ve vápně, tak píšťalka zůstala němá. Domácí do otevřené obrany lehce pronikali, ale buď stoper Lukáč a nebo brankář Bednář zachránili. Ani nastavená celá jedna minuta nepomohla a tak domácí slavili výhru.

Tento zápas byl hodně kontroverzní, jak nesportovní chování, tak podezřelé okolnosti během a okolo utkání nedělá fotbalu dobrou reklamu. Dohru to bude mít i na komisi krajského svazu, když nepochopitelně v zápisu o utkání chyběli zapsáni dva naši náhradníci. V dalším utkání jede Šluknov v neděli do Křešic. Nejlepší hráči Plastonu byli Bednář, Lukáč a Svoboda.