weby pro nejsevernější čechy

Vlakem za poloviční, promoakce Českých drah

České dráhy připravily pro cestující mezi Rumburkem a Děčínem speciální nabídku. V týdnu od 29. srpna do 4. září mohou zájemci jezdit na této trati vlakem za poloviční cenu. Akce platí na obyčejné jízdné – je jedno, zda si koupíte jednosměrnou nebo zpáteční jízdenku. Cílem je propagovat regionální železniční dopravu a přilákat nové zákazníky k cestování vlakem.

Pokud chcete vyzkoušet, jak se cestuje vlakem mezi Rumburkem a Děčínem za poloviční náklady, stačí si v týdnu od 29. srpna do 4. září zakoupit u pokladních přepážek ČD v jedné ze stanic na této trati jízdenku ČD Promo a vyrazit vlakem do práce, školy nebo jen tak na výlet. Nastoupit do vlaku však můžete také v mezilehlých zastávkách mezi Rumburkem a Děčínem, ve kterých není k dispozici pokladní přepážka ČD, a jednosměrnou nebo zpáteční jízdenku se slevou 50 % z obyčejného jízdného si zakoupit u průvodčího přímo ve vlaku. Zpáteční jízdenku lze pro cestu zpět využít vždy až do půlnoci následujícího dne.

Na většině spojů cestující přepravují moderní jednotky Regionova, které jsou pohodlné a nabízejí i dostatek místa pro jízdní kola. Přímé vlaky mezi Rumburkem a Děčínem jezdí každé dvě hodiny, ve špičce během pracovních dnů dokonce každou hodinu. Z Benešova nad Ploučnicí do Děčína je vlakové spojení každou hodinu, cesta trvá pouhých 15 minut.

Poloviční náklady na cestování vlakem si můžete udržet i po skončení této promo akce. Pokud si pořídíte In-kartu IN 50, automaticky získáváte 50 % slevu na všechny vnitrostátní jednosměrné a zpáteční jízdenky. S In-kartou se vyplatí i nákup traťových jízdenek, které využijete především při každodenním cestování na jedné trati – např. za prací. Cena traťových jízdenek se s In-kartou sníží o celou čtvrtinu.