weby pro nejsevernější čechy

Výběžek, situační zpráva

Situace v Rumburku a ve Šluknovském výběžku vůbec se komplikuje a radikalizuje.Po napadení čtyř mladíků dvacetičlenou ozbrojenou romskou skupinou policie obvinila a zadržela dva z útočníků, třetí je stíhán na útěku. Starosta Rumburka Sykáček s poslancem Foldynou napsali další dopis ministru vnitra Kubicemu ve kterém žádají o pomoc a na sociálních sítích vzniklo několik skupin nespokojených občanů, kteří se chystají sejít v pátek 26. 8. na Lužické náměstí v Rumburku.

Zoufalá situace je následkem sestěhovávání sociálně nepřizpůsobivých, nezaměstnaných a nezaměstnatelných do této lokality a nemožnost tento stav jakkoli regulovat.

Samosprávy nemají potřebné nástroje, stát nemá koncepci ani plán (a často ani přehled) a (oblíbený) daňový poplatník má vztek.

Otázkou je jak páteční shromážděnní dopadne, jenom doufám, že půjde pouze o klidné setkání starousedlíků, které přesvědčí státní orgány k nějakému činu. Zatím to vypadá, že jsme jim dosti u prdele, snad by je mohlo zvyklat, že se jedná o voliče a namnoze také o plátce daní, ze kterých mohou sponzorovat právě tyto sociálně nepřizpůsobivé.