weby pro nejsevernější čechy

Rumburku je všude plno

Kdyby se všechno nedělo z tak blbých důvodů, mohli by být rumburáci pyšní, neboť Rumburk je momentálně nepřehlédnutelný stejně jako jeho starosta. Zaplaťpámbu, říkám, neboť díky té masivní kampani míří do výběžku podle jedněch zpráv dvaatřicet policistů, podle jiných (ČT24) dokonce padesátka těžkooděnců (!), což by bylo dohromady skoro osmdesát mužů, a to není málo.

Zároveň přicházejí z radnice poněkud zmatené zprávy o povolení – nepovolení páteční demonstrace. Někde píší, že náměstí si objednala už dávno strana sociálně demokratická (tohle jste tedy nevymysleli moc dobře), na Radiožunálu zase starosta Sykáček mluvil o tom, že náměstí je důležitá dopravní tepna (a co kdyby tam byli ti socani?), zkrátka trochu zmatek.

Skupina Občanský odpor Rumburk zároveň doručila starostovi otevřený dopis, ve kterém ho vyzývá (stejně jako další zástupce vedení města) k účasti na demonstraci.

A nakonec: facebooková komunita má jasno, demonstrace bude.

Rumburk je, jak už jsme napsali, ve všech zprávách. Nebylo by dobře pokazit dobrý dojem z normálních občanů, kteří se brání agresi nějakou hovadinou.