weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, demonstrace, bluesmani, Dusilka i letní ples

 

Neobyčejné zážitky přinese nám poslední prázdninový week end. Všechno začne na rumburském Lužickém náměstí povolenou – nepovolenou demonstrací. Na FB se naklikalo bezmála třináct stovek účastníků, jistě přijdou i policisté a možná přiletí vrtulník. V diskusích se hovoří o zájezdech neonacistů z eNDéeR a příjezdu Romů z Chomutova a okolí. Mohli to všichni přesunout na jiný den a ne na ten, kdy se čeká, že padnou teplotní rekordy! Vedro bude tak jako tak.

Po shromáždění ale hned můžete vytrazit do Doubice na Fabriku, kde zahraje německá parta

 

Helga Blohm Dynastie.

Zároveň už v pátek začíná ve Vysoké Lípě festival Poslední prázdninová cesta z města, kde zahraje duoČervánek, ale taky třeba Lenka Dusilová a Garáž. Víc je tady.

Kdo vydrží v Doubici do soboty, může kouknout na bluesové duo Beňa Ptaszek, byli tu už zjara a bylo to moc příjemné vystoupení.

V sobotu také odehraje se na Střelnici v Rumburku  1. letní ples (poslední dva lístky jsou ještě ve hře do pátečního rána tady) a v sobotu zahrajou večer v šenovském Clubu Wrata wot stodoli.

Aby toho nebylo málo, pořádají v sobotu v Lipové tradiční lipovský Dřevák. Program je tady.

Protože mě momentálně rozbolel zub a navíc jsem dostal za úkol provést  sklupinku fotografů po místních pamětihodnostech, končím pro tuto chvíli vysílání, rozhodně však s vděkem přivítám Vaše další tipy.