weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, Mládek jede lodí do Krásné Lípy, v Rumburku je Zeleňák

V sobotu 3. září hrají svá další domácí utkání České ligy fotbalové týmy mládeže. Týmy FAŠV U15 a U14, tedy patnáctiletých a čtrnáctiletých hráčů fotbalové akademie přivítají na stadionu v Kotlině od 10.00 a 12.00 hod. družstva Slavie Praha a nejstarší dorostenci FK Varnsdorf nastoupí na stadionu v Rumburku od 10:00 proti FKM Úpa Trutnov.

Premiérový ročník celostátního turnaje mládeže pod názvem HLEDÁME NOVÉ ŠAMPIONY připravil tenisový oddíl TJ Slovan Varnsdorf. Je určen pro žáky i žákyně ve dvouhrách, čtyřhrách i mixech a hrát se bude po oba víkendové dny od 9.00 na dvorcích tenisového oddílu TJ Slovan.
Ze sportovních akcí v našem regionu upozorňujeme na TOUR DE ZELEŇÁK– cyklistický amatérský závod Šluknovským výběžkem. Start historických kol v Rumburku u restaurace Zelený strom je v sobotu 3. září v 9.50 hod., v 9.55 vyráží „staré gardy“ a v 10.00 pak vyšlápnou na trať účastníci hlavního závodu.
V rámci Dne Českého Švýcarska startuje v sobotu 3. září v Krásné Lípě z Křinického náměstí také Parkmaraton a maratonci se v 10.00 vydají po rozmanité a malebné trati přes Kyjov, Doubice, Horní Chřibskou, Jetřichovice a Hřensko do německé Schmilky a Bad Schandau, kde je cíl. Mimo hlavní závod jsou připraveny také tratě pro děti se startem v 9.45 hod., dále rodinné a další zkrácené maratony pro atlety všech generací, které mají zahájení a vyhlašování výsledků mezi 10.00 až 13.00 hodinou.
MIMO TO DÁLE např. Mezinárodní setkání majitelů motocyklů Čechie Böhmerland (9.00-10.30).
Bohatý kulturní, sportovní a doprovodný program pro celou rodinu.
Od 19.00 hod. vystoupení kapely IVAN MLÁDEK & BANJO BAND
včetně Pitkina a Plačkové na Křinickém náměstí v Krásné Lípě.
V neděli 4. září
se představí doma v České lize žáků další družstva FAŠV. Výběry třináctiletých a dvanáctiletých fotbalistů akademie budou mít za soupeře celky Meteoru Praha a hrát se bude na stadionu v Kotlině od 10.00 a 12.00 hod.
V nedělní odpoledne se mohou příznivci fotbalu vydat do Vilémova, kde divizní SK Stap Tratec Vilémov hostí již od 15.00 hodin béčko FK Teplice a vzhledem k reprezentační přestávce i s některými pendlery ligového A-týmu. Tipovací soutěž na výsledek i bohaté občertstevení pro všechny přítomné bude opět zajištěno.