weby pro nejsevernější čechy

Další demonstrace ve Varnsdorfu. Tentokrát plná ironie.

„Hoši, děkujem“, křičel téměř dvousethlavý dav před policejní služebnou ve Varnsdorfu dnes krátce po páté hodině odpoledne.


Demonstranty přivedl před základnu varnsdorfských policistů fanatický demonstrant Lukáš Kohout, který, kromě toho, aby se zase blýskl před televizními kamerami, přinesl na strážnici i trestní oznámení na hajlujícího muže, kterého uviděl na televizních záběrech a také trestní oznámení kvůli zásahu policistů při sobotní demonstraci.
Průvod Lukáše Kohouta tvořili vesměs varnsdorfští občané, ti slušní a spořádaní, kterým se nelíbilo, že byli v médiích slovy ministra Kubice označeni za extrémisty a kteří byli nespokojeni s tím, že při zásahu těžkoooděnců utržili pár ran policejním obuškem, nebo byli při demonstraci zadrženi.
Lukáš Kohout pronesl krátký proslov, který zakončil pozváním na další nahlášenou demonstraci na sobotu 17. září od 14 hodin. Doporučil přítomným, aby sebou vzali i děti, „aby bylo vidět, že jsou v davu samí extrémisté.“
Dav poté několikrát skandoval „Hoši děkujem,“ jako ironické poděkování policistům, za jejich ochranu a pomoc a asi po dvaceti minutách se v poklidu rozešel.