weby pro nejsevernější čechy

Premier Nečas je na návštěvě Šluknovska

Premier Nečas se překvapivě vypravil na Šluknovsko bez předchozího ohlášení, zatím stihl navštívit Nový Bor a Rumburk. V Rumburku jednal se starosty a výsledkem je dohoda na stanovení střednědobých a dlouhodobých opatření, která více méně kopírují desatero vypracované starosty zhruba před měsícem.

Konkrétním výsledkem jednání je potom příslib zřízení stovky pracovních míst pro sociálně slabé, ke kterému by mělo dojít do konce roku.

Premiér se starosty poobědval kuřecí plátky s hranolky a vývar. Podle kruhů blízkých kuchyni restaurace na Střelnici všem náramě chutnalo.

Mmentálně se pan Premier přesunul do Varnsdorfu, kde by měl navštívit základní školu a ubytovnu u Červeného kostela.

Ve Varnsdorfu navštívil premier školu (kterou opustil bočním vchodem) a ubytovnu u Červeného kostela. Tam pohovořil s obyvateli a nechal si zazpívat od místních dětí. Na následujícím brífingu vpodstatě zopakoval to, co řekl již v Rumburku a Novém Boru.

Z hloučku varnsdorfáků se ki premierovi dostaly pouze dvě ženy, které si stěžovaly na situaci v ubytovně, premier však reagoval vzpomínkou na vlastní začátky, kdy bydlel v ubytovně v Rožnově pod Radhoštěm. „Dobře si vzpomínám, jak to tam vypadalo po výplatě,“ řekl.

Čekající Lukáš Kohout se audience nedočkal. Podle premiérových slov ho „tenhle podvodník a hochštapler“ nezajímá.

Jestli bude mít samotná návštěva nějaké pozitivní výsledky se ukáže, jistě ale ne hned.

Podle všeho tu už byli úplně všichni, kteří mohou se situací ve výběžku něco dělat, snad se do toho pustí.