weby pro nejsevernější čechy

Březiny-SK Plaston Šluknov

Plaston zajížděl do Březin s tím, že to bude velká bitva. Bohužel se nepodařilo stihnout vyřídit registraci nové posile Vichterey Milanovi, protože se volil v pátek nový předseda ČMFS a všechny úřadovny měly zavřeno. Petr Novotný si tak udělal zbytečný výlet do Liberce. Přesto mu děkuji… Na dovolenou odjel Jägr, Svačina, natažený sval má Sokol a z jiných důvodů chyběl Novotný a Kramer. Proto nakonec mužstvo odjelo ve dvanácti lidech. Divácky to bylo zajímavé utkání s mnoha šancemi. Již v úvodu měl velkou šanci Šluknovský Hajduk, ale z dobré pozice hlavou jen přestřelil. Po té další krásnou střelu z přímého kopu Vichtereye vytlačil domácí brankář na roh. Dále Karpíšek v dobré šanci upadl ve vápně, ale píšťalka zůstala němá. První gól dali domácí, když se po rohovém kopu odrazil míč na velké vápno a Němec s přispěním dvou tečí vstřelil gól na 1-0. Vyrovnání přišlo ještě v prvním poločasu, když s chutí střílející Vichterey napřáhl a krásnou ranou zavěsil 1-1.  

Ve druhé půli se pokračovalo v dobrém tempu a padaly jak branky, tak byly k vidění pěkné akce. Domácí se znovu ujali vedení po nepřesnosti rozhodčích. Opačně nařízený trestný kop využil hlavičkou nepokrytý Majerik 2-1. Plaston se snažil vyrovnat, ale to se nedařilo. Karpíška pohotové nůžky bravurně chytil domácí brankář a Šembery střela skončila jen na břevně. Domácí zvýšili vedení na 3-1 po pěkné akci, když hlavou zakončil do poloprázdné branky Kroupa. Šluknov snížil znovu Vichtereyem, který tečovanou střelou z přímého kopu překvapil domácího gólmana 3-2. Domácí znovu navýšili náskok, když Culek tečovanou střelou dal na 4-2. Na výsledku už nic nezměnilo ani vyloučení domácího Wenzela. Karpíšek již jen trefil tyč a střela Bauloviče neměla dostatečnou razanci.

Spravedlivější by v tomto utkání byla remíza, ale na to se fotbal nehraje. Je potřeba nadále makat naplno, jít štěstí naproti a dobré výsledky se dostaví. Sice tabulka nevypadá dobře, ale Šluknov měl v úvodu těžký los, když z prvních šesti utkání hrál jen dva doma.