weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam. Monky Business a loutky v Poustevně.

Babí léto je tady. A chvílemi velmi krásné. Demonstrace pokračují, stejně jako kulaté, šišaté a hranaté stoly. Kromě prezidenta a Dalajlámy tu byli asi už úplně všichni. Lukáš Kohout zůstává. Opravdu, super závěr sezony.

No a kam teda za kulturou?

 

V pátek proběhne ve Varnsdorfu 15. mezinárodní setkání s lužickosrbskou poezií a básníky. Tentokrát je pořad věnovaný Janu Kilianovi, hudební doprovod zajistí dudák T.Nawka. V rámci pořadu budou představeny horké knižní novinky T. Nawky, J. N. Srbové, M. Hrabala a B. Nastickec. To všechno od šesti v knihovně.

Večer zahrají v Rumburku na Střelnici Monkey business.  Papapa parádní funky, lístky za 270 kaček a POZOR! pro mládež do osmnácti let pouze 150 korun! Kdoví kdy takhle silná parta zase přijede… Koncert začíná v osm večer.

Celý víkend bude probíhat v Dolní Poustevně (a okolí) loutkový festival. Všechny podrobnosti najdete tady.

Živo bude i v Krásné Lípě a okolí. Tady můžete zaskočit na akci Sedm divů (ekofestival s cestovatelskou tématikou), vyjet na koloběžkách a navštívit výrobce přírodní kosmetiky Nobilis Tilia a tam i výstavku malířky Markéty Kotkové.

V šenovském Clubu otevřeme výstavu fotek fotografa MAFRy Dana Materny. Léta si jezdí odpočinout do lesa a vznikla z toho kolekce skvělých fotek zvířátek. K vidění je i v knize Tajemství Českého lesa. Autor zřejmě nedorazí, neboť má služu v novinách, nedá se ale vyloučit, že bude vyslán na některou z víkendových demošek.

Na sootní vernisáži v 18.00 bude hrát pan učitel Lohnickij. Program doplníme.

Kromě pana Materny který nepřijede nepřijede ještě kapela SPS (Snížená pracovní schopnost), která ěla hrát (a křtít desku) ve Varnsdorfském Pekle. Punkáči usoudili, že setkání s radikály, kteří si Varnsdorf poslední dobou oblíbili by nemuselo dopadnout dobře.

Takže v sobotu si skočte na muziku do Šluknova, na oldies párty. Hrát bude kapela MANE. Od osmi v Klubu na náměstí.

Další akce hlaste na náš email a nebo přidejte jako komentář. Díky. Konec hlášení.

Já věděl, že jsem na něco zapoměl: v pivovaru Kocour proběhnou v sobotu svatováclavské pivní slavnosti. Plakátek je tady:

(větší tady).

Tady ještě několik doplňků z Varnsdorfu od Šafusů (díky!!!)

Ve čtvrtek v RBK pokračuje druhým dnem Mezinárodní konference, jejíž součástí je soutěž „Letní dobrota“ a představení poskytovatelů sociálních služeb. Týž den v 16:00 od Lorety poznávací procházka za městskými budovami. 

V pátek v muzeu v RBK vernisáž srovnávacích fotografií města.

V sobotu ve VDF u Kocoura před pivními slavnostmi Farmářské trhy.

V Krásné Lípě od čtvrtka do neděle česko-slovensko-německo-polská turistická konference (výlety, přednášky, diskuze), v sobotu tamtéž úklid turistických stezek dopoledne, odpoledne Rodinná rallye od 0 do 100 let, a k tomu ještě ekofestival Sedm divů, dopolední Svatováclavské posvícení a večerní produkce folklorních souborů.

A v sobotu ve Filipově v bazilice ruské zpěvy.

No, a to je možná všechno, pokud nebudeme do kultury počítat naše čtvrteční zastupitelstvo…