weby pro nejsevernější čechy

Vyjádření rumburské radnice k odvolání shromáždění

Starosta Rumburku Jaroslav Sykáček byl v pátek kolem deváté hodiny ráno informován panem Josefem Mašínem, o zrušení shromáždění, které jím bylo svoláno na sobotu 24. září 2011 do Parku Rumburské vzpoury. „Přiznávám, že mě rozhodnutí pana Mašína překvapilo, na druhou stranu však toto rozhodnutí vidíme jako důležité pro další zklidnění situace ve městě. Jsme si však vědomi toho, že rumburská veřejnost má potřebu vyjádřit se k současné situaci v Rumburku, a proto jsme se ve shodě s panem Mašínem dohodli, že při nejbližším zasedání zastupitelstva města dáme širší prostor rumburským občanům k vyjádření jejich názorů a postojů,“ uvedl starosta.

Nejbližší zasedání zastupitelstva se bude konat 13. října 2011 ve velkém sále Kulturního domu Střelnice Rumburk.

Starosta města nebyl seznámen s důvody pana Josefa Mašína, které ho vedly k odvolání shromáždění, a proto se k nim rumburská radnice nebude vyjadřovat.

Stejně tak se nebude vyjadřovat k údajnému spojení místostarosty Darka Švába s panem Josefem Mašínem.

„Pan místostarosta Šváb není dnes přítomen v práci, neměli jsme tedy možnost s ním celou záležitost konzultovat, neznáme jeho názory, ani to, jakou v celém případu hraje roli, a proto se k tomu zatím nemůžeme a nebudeme vyjadřovat,“ uvedl starosta.