weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-ČSAD Libouchec 1:1

Plaston doma očekával velmi silného soupeře a za pěkného počasí i velkou diváckou návštěvu. Obojí se stalo skutečností, návštěva byla letos největší a soupeř také hodně domácí trápil. Již úvod utkání ukázal, že to nebude jednoduché získat doma všechny body. Hosté hráli velmi pozorně a měli i svojí kvalitu. Domácí se jen těžko dostávali do šancí. Divácky první půle nebyla moc atraktivní, protože boj se odehrával hlavně mezi velkými vápny. 

Druhý poločas se obě mužstva přeci jen odvážila více zariskovat a fotbal byl zajímavější. První branku vstřelil domácí Plaston, když při standardní situaci vyhrál hlavičkový souboj s brankářem Čurgali a toho využil Karpíšek, který hlavou dorazil míč do branky 1-0. Hosté ještě více přidali, ale i domácí chtěli pojistit vedení. Dvě obrovské šance Libouchec nevyužil a tak již to vypadalo, že Šluknov nápor ustojí a body zůstanou doma. V poslední minutě ovšem při velkém závaru nejprve Bednář sice vytlačil míč na břevno, ale nejpohotovější byl Hejna, který míč dorazil do branky 1-1.

Objektivně musíme přiznat, že soupeř si vyrovnat zasloužil. Pouze mrzí, že když už vydrželo vedení do poslední minuty, že body nezůstaly doma. Pochvalu zaslouží v domácím týmu Holešovský, kterému zápas vyšel velmi dobře, naopak tentokrát se hodně hráčům nedařilo podat výkon, na který určitě mají. V dalším utkání Plaston zajíždí do Jílového, kde body často nezískáváme. Je potřeba ovšem ztracené body doma získat zpět a tak mužstvo pojede s cílem bodovat.