weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-TJ Mojžíř 5:3

Plaston potřeboval doma plně bodovat, ale čekal se tuhý odpor hostů, kteří jsou vždy velmi bojovní a nenechají body zadarmo. Od začátku to bylo velmi zajímavé utkání s mnoha akcemi a šancemi. Šluknov měl územní převahu, ale hned z prvního útoku naopak hosté udeřili. Pěkný průnik a následný přízemní centr usměrnil do branky Vitásek 0-1. Domácí Plaston to naštěstí nerozhodilo a brzy přišlo vyrovnání. Přesný pas Lehrla na Karpíška a jeho krásný vojej do Šibenice patří určitě za zhlédnutí ve videotéce 1-1. Do vedení se Šluknov dostal po rohovém kopu Šembery, když Lehrl na zadní tyči hlavou dotlačil míč do sítě 2-1. Do poločasu padl ještě jeden gól, když Vichterey R. využil přímý kop, kterých kopal více a vždy velmi nebezpečně . Střelu zakroutil do šibenice a brankář vyrazil míč až za brankovou čárou 3-1. Z dalších mnoha šancí byl asi nejblíže gólu Karpíšek, když jeho střela skončila na břevně. 

Druhý poločas pokračoval ve vysokém tempu. Hosté hráli ještě aktivněji a domácí si koledovali o snížení náskoku. První šanci chytil brankář Bednář, po druhé pomohla tyč, ale na potřetí již přišlo snížení Pavlíkem na 3-2. Domácí naštěstí opět odskočili na rozdíl dvou branek, když po chytře zahraném nepřímém kopu bratří Vichtereyů, za chycení malé domů brankářem, vystřelil Vichterey M. přesně na zadní tyč 4-2. Dočkal se i střídající oslavenec Hajduk, kterému se večer před utkáním narodil kluk jak buk Matyáš. Pokutový kop zkušeně proměnil a tak mohlo celé mužstvo s ním oslavit narození oslavným gestem 5-2. Hosté v závěru ještě upravili stav utkání na konečných 5-3, když hlavou zakončil přesně k tyči Tichovský.

Domácí zaslouží pochvalu za velkou bojovnost a tentokrát bylo k vidění i mnoho pěkných akcí. Nebýt čtvrthodinového výpadku ve druhém poločasu, tak to bylo na jedničku. Hosté určitě svým výkonem nezklamali a určitě ještě mnoho soupeřů hodně potrápí. Hlavně v domácím prostředí, kde chodí také velmi slušné návštěvy jsou velmi nebezpeční. V dalším utkání čeká Plaston 15.10. ve 13 hodin derby v Rumburku, které bývá velmi vyhecované a vyhrocené. Snad bude k vidění hlavně pohledný zápas a méně emocí a karet než v poslední době.