weby pro nejsevernější čechy

Rumburk-SK Plaston Šluknov 1:3

Tradiční derby tentokrát nesledovalo mnoho diváků, protože ve stejnou dobu hrál jak Vilémov, Velký Šenov, Mikulášovice i Šluknovské béčko a tak se diváci rozmělnili po celém výběžku. To bylo škoda, protože zápas byl zajímavý s góly, šancemi i tradičními červenými kartami. Již v úvodu po pár minutách se Šluknov dostal do vedení, když střelu Vichtereye M. neudržel brankář Dvořák a Karpíšek dorazil míč do prázdné branky 0-1. I nadále byl Plaston velmi aktivní a byl v první půli určitě lepším týmem. Odměnou byl další gól, když dobře zahraný přímý kop Kirchnera z první usměrnil Karpíšek k tyči 0-2. Domácí si nevěděli s aktivní hrou Šluknova rady a jen velmi zřídka ohrožovali Bednáře v brance hostů. Z dalších šancí asi největší měl Vichterey M., ale brankář obě šance zneškodnil. 

Druhý poločas chtěl Rumburk napravit špatný první poločas a začal více bojovat. Snahu ale zabrzdil třetí gól, když hlavičkoval po rohovém kopu nekrytý Vichterey R. 0-3. Čestného úspěchu se dočkal Rumburk po gólu Chlady, který se dostal k odraženému míči a zakončil z blízka přesně k tyči 1-3. Po vražení do protihráče byl vyloučen Rumburský Šott a dále po druhé žluté i Mlejnek. I v devíti Rumburk bojoval do konce. Obranu stáhl jen na dva hráče. Přineslo to územní převahu, ale i na druhé straně hodně brejkových situací tři na dva, dokonce i čtyři na dva. Tyto situace ovšem hráči špatně vyřešili a tak žádný gól Plaston nepřidal. Ani oslabení domácí již gól nedali a tak se mohli všichni hráči i početní diváci ze Šluknova radovat z důležitého vítězství.

Hlavně za první poločas si Šluknov vítězství zasloužil a potvrdil zlepšenou formu z posledních kol. V dalším utkání Plaston hostí v sobotu 22.10.2011 v 15,30 první Modrou, která ještě neokusila hořkosti porážky. Každá série jednou končí, tak proč ne zrovna ve Šluknově