weby pro nejsevernější čechy

Resty

Konec minulého týden nezastihl redakci v dobré kondici. Nedostatek vitamínu cé a spánku zanechal šrámy a měl za následek výpadek našeho zpravodajství. Tedy to zkusíme napravit: Ve čtvrtek proběla na severu dvě zastupitelstva, v Rumburku a Varnsdorfu a obě byla svým způsobem významná. Ve Varnsdorfu se pokusila skupinka zastupitelstva vedená (i krajským radním) Jakubcem odvolat starostu Louku a zbytek vedení radnice, což neprošlo.

 

Jednání zastupitelstva v Rumburku, které tak bouřlivě začalo už o týden dříve se neslo v poněkud nervózním duchu a kupodivu se o odvolaných a odvolaných/neodvolaných  dále nehovořilo. Odborně se tomu říká „ticho po pěšině“, při kterém by mělo zejména voliče mrazit.

Ukazuje se, že politika není službou, jak se nám občas snaží někdo namluvit, ale trvalý boje o pozice, který se právě zostřuje, jelikož se blíží krajské volby a míst na kandidátkách se nedostává.

Jestli se vám někdy zdá, že velká politika je svinstvo, zajděte se podívat do vašeho malého parlamentu, najdete tam stejný model :). Anebo tam nechoďte.

My se možná ještě k fungování radnic vrátíme, bude to ovšem vyžadovat notnou dávku sebezapření.

Další resty nacházejí se v naší emailové poště a jako první vybíráme videjko, které bylo natočeno na letošním podzimním fichtl cupu ve Varnsdorfu. Ano, tohle jsou příspěvky, pro klteré vznikl tento web:

https://youtu.be/ElC1uFblkEM