weby pro nejsevernější čechy

SK Plaston Šluknov-Modrá 0:3

Očekávané utkání s první Modrou i v mrazivém počasí navštívilo mnoho diváků, ovšem gólu domácích se bohužel nedočkali. První poločas byl vyrovnaný. Kvalitní hru hostů domácí eliminovali bojovností. V úvodu zahrozil Holešovský, ale vystřelil nad branku a Vichtereyova střela mířila vedle. Hosté svou první velkou šanci využili, když po tečované střele nedokázali hráči míč odkopnout a toho využil střelou zblízka k tyči Kosejk 0-1.Nejlepší pasáž měl Plaston v poslední čtvrthodině poločasu, když si vytvořil dvě pěkné šance. Přesný pas Bauloviče za obranu dobře zpracoval na prsa Lehrl, ale vystřelil jen do brankáře hostů, který výborně vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Když po dalším pěkném pasu slabě vystřelil Hajduk, tak poločas skončil za nezměněného stavu. 

Druhý poločas již nebyl povedený. Domácí se snažili útočit a vyrovnat, ale šance přicházely jedna za druhou na opačné straně do otevřené obrany. Zkušení hosté dvě takové akce využili a nejprve Klinský zvýšil v samostatném nájezdu na 0-2 a v podobné pozici i Čapek Augustin uspěl a bylo to 0-3. To už bylo o výsledku rozhodnuto, protože Šluknovu docházely síly jak fyzické, tak morální. Nakonec mohl přijít alespoň čestný úspěch po chycené malé domů a následném nepřímém kopu ve vápně hostů, ale střelu Vichterey R. obránci odrazili.

Zápas se hodnotí těžce. Je to vždy o tom, co vám soupeř dovolí a tentokrát toho hosté domácím moc nedovolili. Jen snaha nestačila a co se jindy dařilo, tak dnes nevycházelo. Příští utkání zajíždí Plaston do Milešova, kde snad ještě nikdy nevyhrál.