weby pro nejsevernější čechy

Dvanáct tisíc lososů bylo vysazeno do říčky Kamenice. FOTOREPORT

Dnes (25/10/11) bylo vysazeno do říčky Kamenice nedaleko Dolského mlýna dalších dvanáct tisíc mrňavých lososů a pokračovala tak akce na navrácení tohoto druhu do našich vod, jak se děje už třináctý rok. Na jejich nákupu se podílí národní park České švýcarsko, ale také donátoři, kteří mohou pomocí DMS rybky adoptovat a někoilik větších sponzorů. {module lososi 2011}

 

Na místě se krom pracovníků parku, rybářů a sponzorů sešla také téměř kompletní skupina severočeských fotografů a tak si mohla lososátka dostatečně užít svých patnáct minut slávy, možná posledních, neboť návrat do lůna  přírody může být a je krutý a úmrtnost je vysoká. Borců, kteří se dožijí vysokého věku není mnoho, ale pak to stojí za to. Dosud největší z repatriovaných lososů byl chycen v Hřensku a měřil plných sto šest centimetrů, což je délka, na kterou musí i rybáři pořádně rozpažit.

Na místě jsme zaznamenali rovněž účast redaktorů (a jednoho šéfredaktora) časopisu Maxim, kteří z akce připravují reportáž. Počítám, že to bude nějaká pakárna.

VIDEO TADY