weby pro nejsevernější čechy

UDG na kempu v Doubici (a hlavní postavy nového dokumentu)

Ještě že tu Fabriku v Doubici máme, občas můžeme kouknout, že ty hvězdy televizní jsou z masa a kostí (i když občas po ránu těžko říct, z čeho že vlastně jsou).Uprostřed tůry k deseti rokům existence kapely se sem uchýlila kapelka UDG a před dalšími koncerty v Liberci  pracují na obohacení repertoaru o další písně. {module udg11}

Zároveň jsme se dozvěděli, že se stali objektem zájmu zlínských filmařů, kteří o nich natočili dokument. Film je momentálně ve střižně a měl by se stát českou akvizicí na studentském filmovém festivalu v Londýně. Lukáš Dostál, který se na filmu podílel jako režisér (má za sebou podobnou práci s kapelou Chinaski) nám sdělil, že se bude jednat o čtyřicetiminutový filmík, který sleduje kapelu od křtu koncertního DVD v Olomouci přes hraní v Lanškrouně až po rozhovory natočené v Praze křest DVD Cirkus live byl v Praze (Lucerna music bar), v Olomouci jsme točili o týden později koncert. Dále studio v Lanškrouně, festival Jamrock. Štáb byl s kapelou v dosti těsném kontaktu, takže se můžeme těšit na  intenzivní zážitek.

Na otázku, jestli existuje nějaká dohoda o možných zásazích UDG do obsahu díla Lukáš říká: titulkovanou verzi pro festival musíme odevzdat do konce listopadu, takže by se to asi nestihlo, českou verzi si s klukama pustíme, ale nemyslím, že bychom něco měnili.

První veřejná česká projekce proběhne 10. prosince v ústeckém klubu doma, jedná se o uvedení celého dokumentu v televizi óóó, tedy óčko, pravděpodobně v únoru příštího roku.

Pro výběžany a hlavně výběžanky tu máme potvrzený termín koncertu na Fabrice první únorovou sobotu.