weby pro nejsevernější čechy

Šluknov slavně zvítězil, SK Plaston Šluknov-Pokratice 3:1

Domácí Plaston chtěl ne úplně povedenou podzimní sezónu zakončit vítězstvím a tím trochu napravit reputaci z posledních dvou prohraných utkání. Utkání sledovalo i hodně fanoušků z Pokratic, hlavně byli slyšet fandit dorostenci, kteří hráli před obědem také u nás a prohráli 2-3. Naše fanoušky to také vyhecovalo a proto byla nejlepší letošní divácká kulisa. Hráči se divákům odměnili velkou bojovností po celý zápas.

Již v úvodu zahrozil po přesném centru Šembery Vichterey R., ale v dobré pozici tvrdou střelou přestřelil. V další šanci výborně hrající Vichterey R. již uspěl, když si obhodil obránce a zakončil přesně ke vzdálenější tyči 1-0. Přišli i další šance domácích. Střela Vichterey R. skončila na spojnici tyče a břevna a ani spolupráce bratrů Vichtereyových neskončila brankou, když po centru Radka střílel Milan koníčkem nad. Hosté si vypracovali také dvě slušné šance, ale domácí odcházeli do kabin se zaslouženým vedením. 

Druhý poločas začal náporem hostů, kteří ale gól po dvou velkých závarech nedali. Naopak hned z první akce zvýšil náskok Plaston, když Kirchner přihrál před branku Vichtereyovi M. a ten placírkou zakončil k tyči 2-0. Další gól přidal sváteční střelec obránce Novotný, když po standardní situaci zůstal zkušeně připraven ve předu a po nahrávce Lukáče uklidil míč do branky 3-0. I hosté dali čestný gól, když hlavou zakončil přesně k tyči Vosmanský 3-1. Z dalších šancí již žádná neskončila gólem a tak mohla proběhnout pozápasová děkovačka.

Po utkání proběhla závěrečná, kde byl vyhlášen Karpíšek David nejlepším střelcem, Novotný Petr nejlepším hráčem a nejlepší tréninkovou účast měl Bednář Tomáš. S umístěním mužstva na 8. místě nepanuje ve vedení úplně spokojenost. Doplněný kádr měl určitě kvalitou na víc, ovšem nevyrovnané výkony zapříčinily některé zbytečné ztráty. V mužstvu je hodně hráčů na hostování, tak uvidíme, jak se podaří mužstvo znovu doplnit na jaro. Podle toho se teprve stanoví cíle na jarní sezónu. Poděkování určitě zaslouží i diváci, kteří mužstvo podporovali pravidelně a návštěvy domácích zápasů byly vždy okolo 150 diváků.