weby pro nejsevernější čechy

Rychloblog z vlaku

Dámy a pánové, vítejte na stránce mého rychloblogu z vlaku. Vzhledem k tomu, že jsem o víkendu znovu prožil horor na jednom ze spojů do nedávna jediného českého železničního dopravce – Českých Drah – rozhodl jsem se s vámi podělit o svoje poznatky.

Takhle to vypadá, když se na cestu vydáte se společností České Dráhy.

A takhle, když zvolíte společnost Regio Jet.

Proč tomu tak je? Je to proto, že většinu pomocných strojů nezbytných pro vozíčkáře, aby se dostali do vlaku, patří na velkých nádražích firmě ČD a ta je v rámci konkurenčího boje nepůjčuje RegioJetu a jeho zaměstnanci tak musí vozíčkáře do vlaku donést na rukou? Nebo je to proto, že zatímco Pendolíno Českých Drah stojí na nástupišti Hlavního nádraží v Praze už desítky minut před plánovaným odjezdem, tak Siemens Desiro společnosti RegioJet je do prostor nástupiště vpuštěn jen pár minut před odjezdem, znovu v rámci konkurečního nefér boje rozkradačů z ČD.

Odpověď je jednoznačná. Jsou to všechny tyto praktiky upadajícího byznysu jménem České Dráhy, který se zuby nehty snaží udržet při životě a který desítky let nenašel způsob, jak podnikat ziskově, neboť z něj i dvacet let po rozvratu smrdí komunismus na všechny strany.

Vážení přátelé, bojkotujte České Dráhy, jak jen to půjde. VAMOS RegioJet!