weby pro nejsevernější čechy

A tak máme, co jsme chtěli…(další varnsdorfské zastupitelstvo)

Snad nejsem daleko od pravdy, když budu tvrdit, že spousta lidí čekala, jak na zastupitelstvu ve Varnsdorfu vznikne nová tradice místo zaniklých demonstrací. Ovšem chyba lávky, k žádnému odvolávání stávajícího vedení nedošlo, krajský zastupitel dorazil na jednání po více než půl hodině a to už byl program schválen. I tak přítomní nebyli o show ošizeni. Po odstoupivším dlouholetém „inventáři“ zastupitelstva Vladislavovi Lázsló a odřeknutí jeho náhradníků se dostal na řadu Ladislav Houžvička, dříve předseda Občanského demokratického hnutí. Takhle to ani nevypadá moc zajímavě. Jenže ono jde o kandidátku Komunistické strany Čech a Moravy. Po slavnostním slibu a podpisu došlo na návrhy, dotazy, připomínky a podněty obyvatel města. Hned začerstva byl novopečený zastupitel napaden v diskuzi, že ve svém předchozím soukromém podnikání na Lidové zahradě rozprodával termíny plesů více zájemcům na stejné datum, vybíral zálohy, které dodnes nevrátil a zanechal po sobě dluhy na několika stranách…

Z dalších vystoupení:

Ředitelka ZŠ upozorňuje na neřešená havarijní stav budovy, který vedl k uzavření tělocvičny a strachu z možné hygienické kontroly kvůli stavu toalet.

Lékařka z polikliniky kritizuje dlouhodobý havarijní stav budovy, mizení vybraných nájmů v nenávratnu a možný střet zájmů ve vedení (zrušení RTG pracoviště polikliniky na úkor několik kilometrů vzdálené nemocnice).

Zástupkyně odborů z nemocnice upozorňuje na kontrolou prokázané porušování mzdových předpisů příspěvkové organizace, smluvní platy lékařů vyšší než v pražských fakultních nemocnicích a úporné dlouhodobé snaze vedení zamést výsledky kontroly pod koberec.

Obyvatelka DPS hovoří o 70% zvýšení nájmu v objektu, který neprošel další původně plánovanou etapou rekonstrukce, který se honosí zdevastovaným okolím, neexistujícím spojením s městem a občasnou plísní na stěnách.

A víc nevím. Utíkal jsem do Městské knihovny na přednášku o lidové hudbě a tradičních hudebních nástrojích Lužických Srbů. Ovšem nemůžu se nezeptat: Taky je u vás na zastupitelstvu tak veselo?