weby pro nejsevernější čechy

Virtuální Česká Kamenice (a okolí – tip na internetový výlet)

Nedávno jsme tu psali o knize Krajina pod Studencem v proměnách doby, teď akční skupina kolem Jitky Tůmové připravila pro fanoušky České Kamenice a okolí další, tentokrát internetovou, prezentaci tohoto krásného kousku země. Tady je mejlík, který dorazil a potěšil:

Dobrý sváteční den, vážení,

dovolujeme si Vás informovat, že v nočních hodinách dne 27. listopadu 2011 byla spuštěna druhá fáze unikátního projektu: VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKA ČESKOKAMENICKEM.

Nabízíme další zajímavé pohledy a výhledy na magickou krajinu na rozhraní Českého středohoří, Českého Švýcarska a Lužických hor, nalezete je na adrese: www.virtualniceskokamenicko.cz

Pokračování panoramatické prezentace vzniklo na podkladě obhájené dotace v rámci 19. otevřeného grantového kola Ústecké komunitní nadace. Finanční prostředky poskytli Black & Decker, město Česka Kamenice a nemalou částku věnoval ze svých prostředků řešitel projektu Občanské sdružení pod Studencem.

Poděkovaní patří nejen zmíněným sponzorům a dalším partnerům, ale také společnosti VirtualPanorama, která celou prezentaci v roce 2011 zhotovila.

Moje osobní poděkování patří panu Bc. Tomáši Horynovi. To on celý projekt vymyslel, připravil a uvedl v život, což rozhodně nebylo jednoduché. Dělá opravdu krásnou propagaci svému rodnému městu a místům kde žije.

Doufáme, že Vás předkládaná prezentace osloví a Vy přijedete na Českokamenicko podívat se na netradiční pohledy a výhledy na překrásnou krajinu a kulturní památky mikroregionu ležícího v Ústeckém kraji.

Doporučuji Vám podívat se též na doplněné stránky www.podstudencem.cz