weby pro nejsevernější čechy

Kudy kam, výstavy, Betlémy, koncertík…opravdu nabitá sezona

O tom  co vystavují v rumburském muzeu a jak mají otevřeno jsme psali před chvílí, letmý pohled do kalendáře ale překvapivě nabízí širokou škálu akcí, které tenhle týden proběhnou nebo budou zahájeny.

 

Hned dneska (5/12) otevírá výstavu obrazů Aleš Knotek ve varnsdorfském divadle.

Zítra bude vernisáž na zámku ve Šluknově, kam se vrací s fotografiemi (letos podruhé) Lukáš Črný. Výstava se jmenuje Lidé a příroda a potrvá do 29/2/2012.

Rovněž zítra vystoupí ve varnsdorfské knihovně písničkářka Žofie Kabelková. Jak jsem tak poslouchal písničky, které napsala, přišlo mi to hodně hoslčičí. To by se mohlo do toho adventu hodit.

Ještě jedna akce se bude konat 6/12. V Seifhennersdorfu bude večer předení. Podrobnosti tady.

Ve Šluknově je k vidění ještě jedna výstava, v Klubu na náměstí (vulgo v kulturním domě) můžete kouknout na historii hraček a hodin. Otevřeno ve všední dny od 8 do 15.00 (anebo jindy po dohodě). Expozice potrvá do 27/1/2012.

A ještě jednou Varnsdorf. V pátek 9/12 v aule VOŠ ve Střelecké ulici Svatby, křtiny a pohřby … průvodce hudbou, která provázela tyto důležité události v životě lidským. To by mohlo být velice zajímavé, zejména s ohledem na aktuální situaci, kdy ke všemu hraje rádio řízené softwarem pro řízení rotace písní z playlistu.