weby pro nejsevernější čechy

Zápasníci se čerta nebojí!

V sobotu dne 3. 12. 2011 v Krásné Lípě v městské tělocvičně proběhl turnaj v zápase řeckořímském a ve volném stylu v kategoriích přípravka III, mladší žáci a žákyně. Turnaj bohužel nesplnil předpokládanou účast, i přesto se bylo na co dívat, a to ve všech věkových a hmotnostních kategoriích. Turnaje se zúčastnilo celkem 55 závodníků ze 7 oddílů z České republiky, Německa a Polska. Borci ze Slovenska nedorazili.

Krásná Lípa v celkovém hodnocení družstev obsadila pěkné 1. místo. Ostatní oddíly se umístily takto: Zgorzelec (Polsko) – 2. místo, Bőhlen (Německo) – 3. místo, Chomutov – 4. místo, Meziboří – 5. místo, Kamenický Šenov – 6. místo, Chrastava – 7. místo.

V kategorii přípravka III se z našich borců umístili: váhová kategorie 20 kg – 1. místo Filip Bouzek, 2. místo Matěj Hubáček, 3. místo Matěj Hofman; váhová kategorie 22 kg – 2. Tadeáš Mišech; váhová kategorie 24 kg – 3. místo Simona Bartoňová; váhová kategorie 26. kg – 2. místo Michal Štěrba, 3. místo Kryštof Řebíček; váhová kategorie 28 kg – 3. místo Jan Máj, váhová kategorie 30 kg – 2. místo Tomáš Zatloukal.

V kategorii mladší žáci se z našich borců umístili: váhová kategorie 44 kg – 2. místo Ján Kubáň, váhová kategorie 48 kg – 2. místo František Čapek; váhová kategorie 80 kg – 3. místo Robert Ledvinka.

V kategorii mladší žákyně (volný styl) se z našich zápasnic umístily: váhová kategorie 60 kg – 1. místo Barbora Kučerová (mistryně ČR), váhová kategorie 70 kg – 1. místo Denisa Horáková (mistryně ČR).

Všem zúčastněným a návštěvníkům turnaje děkujeme za pomoc a účast. Snad si všichni odnesli nové zážitky a pohled na tento krásný sport, který je bohužel dnes ve velikém úpadku. Sportu zdar.