weby pro nejsevernější čechy

Krajské zastupitelstvo znovu otevře otázku slučování škol. Je co slavit?

Před chvílí jsem na Rádiu Sever zachytil informaci, že „rada kraje doporučila zastupitelstvu, aby při svém jednání znovu přehodnotilo usnesení, týkající se škol a toto usnesení revokovalo… Možná revokace se týká slučování gymnázií v Rumburku, v Děčíně, v Lovosicích, v Roudnici, v Kadani a v Klášterci.“ Na konci listopadu uvedla ČTK zprávu: „Slučování středních škol přineslo do rozpočtu Ústeckého kraje podle jeho radních již téměř 64 milionů korun“. Jak se to rýmuje?
Naivní předpoklad, že radní a zastupitelé dostali rozum a že upřednostní vzdělání před kolonkou „příjmů“ do rozpočtu kraje je skutečně absurdní (ty peníze se dají rozfofrovat mnohem lépe, že?). Vzpomenete si, kdy se v historii něco podobného stalo?
Častěji vybuchuje starosta města Varšavy a padají z nebe tresky.
Důvod tohoto obratu se jmenuje, podle pohledu do křišťálové koule, skrz kterou nahlížíme až do ledví zmíněných volených zástupců lidu, krajské volby 2012.
Když se podaří rozloučené školy zachovat alespoň rok, nebudou se voliči na své zastupitele tolik mračit.
Do posledního vydání Rumburských novin prohlásil radní Jakubec: „Tyto školy (ve Šluknovském výběžku, pozn. Red.) jsou jedny z nejmenších v kraji. Při současném poklesu hlásících se studentů ve všech třech zařízení hrozí, že v nejbližších letech, také vzhledem ke změně financování, které připravuje Ministerstvo školství, tyto školy neobstojí.“
Přes všechnu absurditu je to jasné vyhodnocení situace, která tak jako tak nevyhnutelně dospěje k potřebě vyhledat „úsporné“ řešení.