weby pro nejsevernější čechy

Michal Švorc třikrát mistrem republiky

O prvním prosincovém víkendu se konala Zimní Mistrovství ČR v plavání. Třináctiletí jej měli v Trutnově a čtrnáctiletí v Litoměřicích. Po odchodu Karolíny Špičkové z našeho oddílu do MPK Ústí nad Labem se čekalo, zda někdo naváže na její úspěchy. V Litoměřicích náš oddíl zastupoval Míša Švorc a potajmu se myslelo na jeden titul v disciplíně 100 metrů motýlek. A Míša potvrdil, že na této trati v současné době přemožitele nemá, když výborným časem 1:00,35 min. tuto disciplínu vyhrál. To ale nebyl konec úspěchů. Další dva tituly přidal na 100 m polohový závod a 200 m polohový závod. Svoji velmi kvalitní formu podtrhl ještě dvakrát 3. místem na tratích 200 m a 50 m volný způsob. V posledním závodě na 100 m volný způsob již bylo vidět, že chybí síla, ale přesto 5. místo a čas 57,06 s je velice kvalitní. 
Další medaile přivezl z Trutnova Martin Jirásek. Ten obsadil 2. místa na 100 a 200 m prsa. Navíc byl dvakrát 5. na 100 a 200 m polohový závod a své účinkování podtrhl desátou pozicí na 50 m volný způsob. Velmi dobře se předvedl i Martin Semerád, který obsadil šesté místo na 100 m polohový závod, desáté na 200 m polohový závod a jedenáctý byl na trati 200 m prsa.
Všichni uvedení plavci si tak na obou akcích počínali skvěle. Za kvalitní reprezentaci našeho města a plaveckého oddílu TJ Slovan Varnsdorf děkujeme a držíme palce, nechť se daří i nadále. Dodejme ještě, že uvedení dva závodníci se v Trutnově zasloužili o solidní desáté místo TJ Slovan mezi 46 oddíly žáků soutěžícími na MČR.

Zbyněk Šimák