weby pro nejsevernější čechy

Zpravodajství adventní Nr.02 a ¾/2011

No jo, no – jestli mají různí lidé něco společného, pak je to (krom jiného) nadávání na fakt, že nemají čas a nestíhají. Opravdu jsem měl v úmyslu vyhotovit druhé zpravodajství včas, ale nějak se to prostě protáhlo a proto tam naskočily i nějaké ty zlomky… Konec minulého týdne nebyl až tak plný, jako první advent, hlavně proto, že se schylovalo k Mikuláši. Pár slavnostních chvil sice bylo, třeba Šluknov si počkal až na 2. Advent, ale co si budeme nalhávat, bez sponzora se fakt všude nedostanu…

Takže jsem vymetl několik besídek – ať už firemních (Euro Air ve Varnsdorfu s Luckou Sinkovou v roli Mikuláše), veřejných (cukrárna Sluníčko), či kostelních (starokatolíci). Zasekal jsem se na vernisáži obrazů Aleše Knotka v Městském divadle ve Varnsdorfu (nikdo nejde domů, dokud to nesežerem…), vynechal koncert ZUŠky v Rumburku a ve Šluknově a nevynechal koncert ZUŠky ve Varnsdorfu a poslouchal v Městské knihovně „náhradnici“ Žofii Kabelkovou. Za chvíli běžím do auly na Svatby, pohřby, křtiny (Benešov nad Ploučnicí a jeho koncert s hudbou starých mistrů je daleko). A na schválení textu o vyhodnocení koncernové soutěže v Lukramu ještě čekám(e).

Zítra (v sobotu 10. prosince) jsou další trhy v Krásné Lípě, KČT je dělá v Továrně, já spíš pojedu do Jiřetína na Svatojiřetínský advent na faře. Ve sportovní hale ve Varnsdorfu bude Velká cena (taneční soutěž) a večer ve Chřibské poklábosí příznivci Tadeáše Haenkeho.

Neděle 11. prosince patří Vánočnímu jarmarku u Kocoura (pivní ozdoby sebou!), ale troufají si i soukromníci (kdo od „Hůlek“ dostal pozvánku, ví, že je u nich „pějme píseň do dvora“). No a odpoledne je možno zajít k sousedům, každoroční vánoční trh u Mandavy bude v Grossschönau.

Pokud víte víc, dejte echo. No a jak bylo zmíněno – kdyby někdo chtěl sponzorovat výlety po okolí, asi bych nebyl sám, kdo by se nebránil. A jinak tedy tady.